Slika nije pronađena

Kada vidiš fotić, kako reagiraš? Sakrivaš se pod stol, namještaš stražnju stranu glave ili se sakrivaš iza nekoga? A možda usne odmah razvučeš u osmijeh jer već znaš da si prirodno fotogeničan/na?

Ipak, nemamo svi tu neku prirodnu kemiju za fotografiranje koju nazivamo fotogeničnošću pa na njoj treba poraditi. Naime, ako ti se do sada većina tvojih fotografija ne sviđa, ne znači da moraš odustati od fotografiranja općenito. Ne, ti jednostavno moraš poraditi na svom fotografskom stavu i još pokojoj fori. A budući je danas fotografiranje dostupnije i važnije nego ikad prije zbog silnih fotki koje objavljujemo po društvenim mrežama, evo kako što bolje bolje izgledati na fotografijama!

1. Saznaj zbog čega loše izgledaš na fotografijama – razloga za to može biti bezbroj. Samo neki od najčešćih su – fotkanje na nedovoljno osvijetljenim mjestima pa se stvaraju čudne sjene na licu, prištići koji se jako vide, prevelike obrve, frizura i odjeća koja ne pristaje, uvijek napola zatvorene oči… Ove stvari obično su vidljive čim pogledamo fotografiju pa ne bi trebalo biti teško saznati koja je tvoja slaba točka dok se fotografiraš, a potom poraditi na njoj. Dakle, ako imaš velike pore i puno prištića, pokrij ih puderom. Ako uvijek imaš poluzatvorene oči, sjeti se da ne trepćeš kada kamera škljoca. Ako su ti obrve pravi grmovi, malo ih 'sasjeci'.

2. Pronađi inspiraciju – bombardirani smo fotkama raznih celebrityja i uvijek nam se manje – više sviđa kako oni izgledaju na fotografijama. Pronađi fotke onih koji su ti najsimpatičniji i imitiraj ih. Ovo je najbolja inspiracija za dobar stav na fotografijama.

3. Vježbaj ispred ogledala – možda se iznenadiš kada ugledaš svoj osmijeh na fotki i nisi baš oduševljen/a njime. Onda je vrijeme da se malo bolje pogledaš u ogledalo i vježbaš poze koje ti se sviđaju, a kasnije ih iskoristi za fotografiranje. Ovako niti jedno okidanje kamerom više neće biti neugodno iznenađenje za tebe jer ćeš uvijek biti spreman/na. Također, budući da vjerojatno imaš i sam/a fotić, isprobavaj i sam/a se fotografiraj pa i tako možeš naučiti koje ti poze najbolje odgovaraju. Ako malo bolje promotriš i sve ove manekenke, glumce, pjevače i ostale iz svijeta showbusinessa, shvatit ćeš da i oni već imaju pripremljene 'face za slikanje'.

>> Modni report: Tko nas je oduševio prošlog tjedna?

4. Nasmiješi se – maleni, lagani osmijeh čini čuda. Nemoj previše izbacivati zube u prvi plan već ih tek lagano otkrij, neka se zna da su tu, ali nisu previše izloženi. Istraživanja su pokazala da osobe s laganim osmijehom najbolje i najsimpatičnije izgledaju na fotografijama. Uz usne veoma se u bitne i oči pa se ne zaboravi nasmijati i očima. Za najljepši osmijeh za fotografiranje vrijedi sljedeći trik – stavi vrh jezika na stražnju stranu prednjih zubi. Ovo doista pomaže!

5. Gledaj iznad kamere – ovo je također još jedan trik koji je super za bolji izgled na fotografijama. Naime, treba gledati iznad foto aparata, najbolje samo milimetar ili centimetar iznad njega.

6. Zauzmi ležeran stav tijela – najbolje je da je tijelo malo ukoso s obzirom na foto aparat. Najgore je ako zauzmeš stav – ravno kao štap jer ove fotke obično izgledaju veoma čudno. Nije loše i glavu malo nagnuti u lijevu ili desnu stranu, za slađi izraz.

7. Ne zaboravi na podbradak – podbradak ili dupla brada veoma su nezgodna stvar na fotkama. Iz ovog razloga prilikom fotografiranja treba malo podignuti glavu i istegnuti vrat.

8. Pokažite lijevu stranu lica – istraživanja su pokazala da većina ljudi ima privlačniju lijevu nego desnu stranu lica. Malo nas ima čiste, simetrične crte lica pa ovo treba uzeti u obzir kod fotografiranja i pokazati svoju ljepšu stranu.

N.LJ.J.

Foto: photoxpress.com

U nastavku i kratki video za one koji žele dodatno srediti svoje fotke...

Ear cuffs: Komad nakita koji nas je osvojio

slike fotografiranje fotke

Još vijesti