Slika nije pronađena

Svi znaju da je sezona na vrhuncu upravo sljedećih par tjedana. Temperature dostižu rekorde, Sunce prži, a mi smo na moru... Ili barem želimo da smo na moru.

Ako se i ti spremaš na ljetovanje, znaš na koliko stvari moraš misliti. Od toga da je trebalo prvo par mjeseci dok si se uspio/la s ekipom dogovoriti gdje ćete uopće ići, pa do toga kada ćete ići. Teško je pronaći datum koji odgovara i samo dvije osobe, a kamoli ako ste se dogovorili da idete u nekom većem broju.

Iako smo sigurni da imaš mamu koja te svakih deset minuta pita jesi li ponijela sve lijekove i flastere i dovoljan broj donjih gaćica, mi smo tu da te podsjetimo na što moraš paziti kako bi ste se dobro zabavili i proveli najbolje ljeto u životu!

1. Džeparac

Svi se možemo složiti kako je nemoguće otići na ljetovanje i ne potrošiti dobar dio ušteđenog džeparca i svega što si skupljao/la tijekom godine, ali isto tako, ne znači da moraš potrošiti baš sve. Najbolje bi bilo da odmah, prije nego što kreneš, u glavi odlučiš koliko želiš potrošiti, a koliko želiš ipak sačuvati. Naravno, ako se dogodi neka krizna situacija da moraš potrošiti i ostatak novca, potrošit ćeš, ali možda ne moraš baš svaku rundu ti častiti. Možda ne moraš svaki dan jesti sve žive gluposti, samo zato što eto, tu si pa zašto ne bi potrošio/la?

Čuvaj novce, kad se vratiš doma ćeš si sigurno htjeti kupiti nešto robe ili barem ići van s ekipom... Ljeto nije gotovo kad se vratiš doma!


via GIPHY


2. Planiranje ljetovanja dan po dan

Ovo je ujedno loša ideja jer kada ideš na ljetovanje, želiš se odmoriti od svega, pa tako i od nekakvog planiranja i imanja rasporeda, ali je super ideja ako idete na neko mjesto gdje ima puno događanja. Tipa, ako želiš, možeš složiti neki okviran raspored, u stilu jedan dan idemo na more, drugi dan idemo na mini izlet, treći dan ćemo gledati zvijezde navečer...

Okviran raspored oko kojeg ćete se onda ravnati dalje kad budete detaljno planirali kako ćete provoditi svoje dane je super način da ipak vodite računa o tome da posjetite sve bitne lokacije. Ali pazi, nitko ne voli onu babarogu koja svih tjera da poštuju raspored i ustaju u 7 ujutro na ljetovanju...

3. Vremenska prognoza

Iako je ljeto vrijeme kada većinom prevladavaju sunčani i topli dani, uvijek se može dogoditi da baš potrefite dane kad će biti ružno vrijeme. Stoga, prije samog pakiranja, dobro prouči vremensku prognozu i po tome ravnaj garderobu. Znamo, svi bismo nosili samo kupaće kostime i japanke, ali što sad.. Zna se omaknuti i da treba ponijeti kišobran i tenisice!


via GIPHY


4. Elektronika

Ideš na ljetovanje sa svojom ekipom, tako da ti u pravilu ne treba ništa ekstra da te zabavlja. Ali, to ne znači da ti ne trebaju mobitel, slušalice i zvučnik. Mobitel tako da sve možeš slikati i stavljati na storyje, slušalice za duga putovanja u busu i zvučnik za dizanje atmosfere u apartmanu. Bitno je samo da poneseš te stvari, ali i punjače za mobitel i zvučnik...

Okej, svi znamo da bi ti imao tko posuditi punjač, ali isto tako svi znamo koliko nam svima trebaju naši punjači. Stoga, provjeri prije samog puta!

Na što ti sve paziš pri odlasku na ljetovanje?


Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Ljeto za pamćenje: 10 stvari koje obavezno moraš ponijeti na ljetovanje

Kupanje za vrijeme menstruacije – DA ili NE? Donosimo odgovor na vječno ljetno pitanje!

Baš za tvoju ekipu: Ovo su najzabavnije ljetne aktivnosti koje moraš isprobati

Ljeto ljetovanje planiranje ekipa

Još vijesti