Slika nije pronađena

Naša BFF nas poznaje najbolje pa nismo sigurni zašto ju nekada ne poslušamo; njeni savjeti nam mogu uvelike pomoći, a mi često mislimo da same znamo najbolje pa se na kraju opečemo.

`Rekla sam ti` je ono što nam najbolja prijateljica može reći nakon što ju ne poslušamo, a rasplet situacije bude onakav kakvog je ona predvidjela. Premda nam se neke stvari čine kao dobra ideja, trebamo poslušati najbolju prijateljicu koja pokušava razbiti našu iluziju pa je zato dobro znati kada trebamo slušati nju, a ne `svoje srce`:

Kada ti kaže da ne obučeš tu haljinu

Tvoja BFF nije odobrila tvoj `outfit` i smatra da apsolutno trebaš presvući haljinu te odjenuti neku drugu. Ona to govori iz dobre namjere i iskreno, a osim toga sigurno zna točno što imaš u ormaru pa ti može udijeliti koji koristan savjet.


Kada ti kaže da on baš nije nešto zagrijan za tebe

U ovom slučaju moraš svakako vjerovati prijateljici jer ona točno vidi kako te on gleda te kako se ponaša u tvom društvu. Prijateljica to može procijeniti kao obični promatrač te na temelju toga stvoriti mišljenje o tome sviđaš li se simpatiji ili ne.


Kada misli da je tvoja nova prijateljica `sumnjiva`

Upoznala si super curu na aerobiku, popila s njom nekoliko kava i odmah ti se svidjela pa si ju odlučila predstaviti svojoj BFF. Nakon tog susreta BFF ti kaže da joj se tvoja nova prijateljica čini sumnjivom, odnosno da `niti smrdi niti miriši` kako bi se reklo u narodu. Ona to ne govori jer je ljubomorna ili teritorijalna nego te samo želi zaštiti od ljudi koji nisu vrijedni tvog vremena.


Kada ti kaže da moraš više izlaziti i družiti se

Svi imamo faze kada nam se ništa ne da, volja nam se nalazi na nula posto, želimo samo nositi pidžamu i biti u krevetu. Bez obzira na to radi li se o PMS-u ili bolnom prekidu koji je izazvao tu `depru`, prijateljica je tu da nas protrese i kaže nam da se trgnemo i krenemo se više zabavljati i izlaziti. BFF će te izvući iz kuće i družiti se s tobom gdje god poželiš – u prirodi, u kafiću, kinu i drugo.


Kada ti kaže da možeš to učiniti

Ponekad nemamo vjere u sebe i potrebno nam je ohrabrenje, a nema idealnije osobe za to od BFF. Koliko god vjerovala da nešto ne možeš postići, primjerice, dobiti pozitivnu ocjenu iz matematike, preboljeti bivšeg ili nešto drugo, ona će ti pokazati da možeš, ali pomoći ti u tome.Kada ti kaže da nisi upravu

Moraš vjerovati prijateljici kada ti kaže da si pogriješila i da se trebaš ispričati. Premda je ona stalno na tvojoj strani, mora biti i iskrena s tobom i reći ti kada griješiš. Na primjer, ti si se posvađa s jednom trećom prijateljicom, a zapravo je sve tvoja krivica. Najbolja prijateljica će ti u tom slučaju reći da nisi upravu te da se trebaš ispričati.


Kada ti kaže da te voli

Slušaj ju kada ti kaže da zaslužuješ ljubav i da te netko voli, ali i da počneš voljeti samu sebe. Ne vjeruj svom unutarnjem osjećaju koji ti nekada govori da nisi od koristi te da te nitko ne bi trebao voljeti jer to nije istina. Osim toga, voli te i prijateljica pa kada ti to kaže nadamo se da ćeš znati uzvratiti istom mjerom.

bff kada moraš vjerovati najbolja prijateljica