Slika nije pronađena

Nova studija provedena na Sveučilištu u Brunelu u Velikoj Britaniji je dokazala da bismo svoje bivše i u online svijetu trebali ostaviti – u prošlosti. Ako je vaš bivši partner i dalje pristan na ekranu, otežat ćete si prekid i postoji mogućnost da se opsesivno navučete na njegov profil.

Iako na prvi pogled djeluje malo djetinjasto nakon prekida nekog odmah 'unfriendati', upravo to je najbolje što možete učiniti kako biste oboje krenuli dalje sa životima. Potvrdila je to istraživačica Tara Marshal koja je ispitala više od 464 aktivnih korisnika Facebooka koji su nedavno prekinuli vezu. Proučavala je njihov način korištenja Facebooka i emocionalno stanje i zaključila da se oni koji nastavljaju viđati svojeg bivšeg/bivšu na ekranu sporije oporavljaju.


Čak 33% ispitanika je putem Facebooka proučavalo što se događa u životu njegovog/njezinog bivšeg partnera. Oni koji su ostali frendovi s bivšima su imali jači osjećaj nedostajanja partnera i jaču seksualnu želju, kao i onu za pomirbom. Osim toga, imali su osjećaj manje vrijednosti jer su sada samo jedan broj u gomili (FB prijatelja).

Oni koji su odmah 'unfriendali' svojeg bivšeg partnera su osjećali manje negativnih osjećaja, manju želju za pomirbom i za bilo kakvom interakcijom s bivšim/bivšom.

Zašto?

Jer su oni koji su ostali frendovi imali stalan podsjetnik na prekid i osjećaj da su sada samo virtualni prijatelji s bivšom ljubavi. Ukratko, ako nakon prekida ostanete virtualni prijatelji s bivšim/bivšom, otežavate si agoniju. Bivši ionako više nemaju pravo na uvid u našu sadašnjost.Foto: Pixabay/Shutterstock/Unsplash

M.Z.


Provjeri još...

Facebook - dobro ga je koristiti za barenje i stokanje, ali što ako ti se obije o glavu?

Ne želiš više nikad vidjeti ili čuti za bivšeg ili bivšu - Facebook ima idealno rješenje!

Bed situacija – što napraviti kad ti se javi bivši (koji ima curu)?

online Bivši dečko Bivša cura facebook društvene mreže

Još vijesti