Slika nije pronađena

Osim što razmišljaš što svima kupiti za Božić ili gdje ćeš provesti party za Novu godinu, sigurno si barem jednom uzela bijeli papir na koji si odlučila zapisati sve stvari koje ćeš bolje raditi ili koje ćeš prestati raditi u 2017. godini. Nisi jedina.

Većina ljudi krajem prosinca počinje slagati listu novogodišnjih odluka i stvarno skidamo kapu onima koji se drže toga. No, u većini slučajeva to izgleda tako da samo prvi tjedan siječnja idemo u teretanu, soba nikad nije uredna, a učiti naravno počinjemo noć prije. Ako ste se već sad prepoznali, onda će vam se isgurno svidjeti naš popis najglupljih novogodišnjih odluka.

1. Vježbat ću svaki dan nakon škole – najveća laž ikad! A upravo je to prva stavka na većini novogodišnjih odluka. Osim ako trčanje za tramvajem ne računaš pod vježbanje.


 

- jedina šansa da ovo uspije jest da upišeš aerobik s još tri frendice i onda da uvijek imaš nekoga tko će te tjerati da umjesto da sjedneš pred komp i gledaš seriju odeš u teretanu izgubiti koju kilicu.

2. Pit ću više vode – ne kažemo da je nemoguće, ali često to ekipa ne radi. Kupiš cool bočicu, ali ona ostane doma umjesto da je poneseš u školu i na kraju ostane zaboravljena u ormariću u kuhinji.


- ako i dalje želiš ovo na svojoj listi, instaliraj si aplikaciju na mobitelu koja će te podsjećati da piješ više vode. To možda pomogne.

3. Počet ću štedjeti – pod štednju se ne računa kupovina cipela na sniženju. Iako imaš veliki plan uštedjeti za ljetovanje, to se neće dogoditi samo od sebe.


- naš savjet jest skupljanje medeka. Kad god ti teta u dućanu vrati kovanicu od pet kuna spremi je u posebnu kasicu. Nemoj je ostaviti u novčaniku jer ćeš je potrošiti. Odmah u kasicu!

4. Učit ću na vrijeme – hoćeš dok još nema puno gradiva. Ali kad se krene gomilati dogodit će ti se što i svaki put – ma stignem to, imam vremena, mogu ja to u jednom danu, nije to tako teško. I bam, eto jedinice iz kemije ili matematike.


- loša novogodišnja odluka, ali dobra životna. Za ono što ti teže ide ostavi više vremena, a lakšem gradivu malo manje. Ako ti ne ide matematika, pitaj nekog za pomoć. Složi svoju grupu za učenje.

5. Naučit ću nešto novo

– ovo je super odluka, ali na kraju ti tjedan prođe tako brzo da si jednostavno zaboravila pogledati onaj novi tečaj u gradu. Rutina je opaka stvar i ne krivimo te što nisi niti jednom do sada ispunila ovu novogodišnju odluku.


- ponovno ti treba pomoć frendica. Jednostavno je ponekad lakše upisati neki novi sport ili tečaj kad imaš nekog poznatog uz sebe.

6. Probudit ću se prije škole i meditirati – hahaha najbolja fora ikad. Ujutro kad zazvoni alarm mrziš i budilicu i sebe i krevet koji moraš napustiti, a kamoli da imaš vremena za meditaciju.


- bolja opcija jest meditirati prije spavanja. Cijeli dan si napeta i pod stresom i malo dubokog disanja prije spavanja dobro će ti doći.


7. Zaboravit ću Ivana konačno
– Ivan je tvoj bivši dečko i nikad ga nećeš zaboraviti. Svaki put kad vidiš neku klupicu u parku sjetit ćeš se kako ste se tamo ljubili i nema smisla da se živciraš oko toga.


- nemoj zaboraviti Ivana, ali počni misliti na Marka iz B razreda. Glupo je zaboraviti nekog do koga ti je bilo stalo, ali moraš naučiti živjeti s tim i dati šansu nekom novom.

Foto: Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Provedi riječi u djelo: najbolji savjeti za ostvarivanje novogodišnjih odluka

Novogodišnje odluke za sramežljive djevojke

10 stvari od kojih moraš odustati u novoj godini

odluka Nova godina novogodišnje odluke

Još vijesti