Slika nije pronađena

Sigurno u ormaru imaš barem jednu precool i lijepu vestu ili džemper i jedini problem je u tome što užasno 'pika'. Čak ga i nekad hrabro obučeš jer kao možda više nije tako oštar i onda cijeli dan u školi umireš i jedva čekaš da dođeš doma i skineš glupu vestu.

Naravno da imamo trik za rješavanje i tog problema! Postoji nekoliko verzija iste stvari, a ti odaberi onu koja ti se više sviđa.


Prva varijanta:

Vuneni džemper ili bilo koji drugi proizvod od vune koji te 'pika' stavi u običnu vrećicu i stavi u zamrzivač. Nakon nekoliko sati, vuna više ne bi trebala 'bockati kožu'.


Druga malo kompliciranija varijanta:

1. U lavoru natoči hladnu vodu i dodaj nekoliko žlica alkoholnog octa. Preokreni vestu ili džemper naopačke i namoči ga u tu vodu. Pazi da voda prekrije sve.

2. Nakon nekoliko minuta izlij tu vodu i cijelu vestu namaži regeneratorom za kosu. Pazi da ne rastežež vestu, lagano ju samo cijelu premaži regeneratorom. Možeš kupiti neki jefitniji da ne trošiš onaj koji inače koristiš. Pusti da stoji pola sata.

3. Vestu dobro isperi gladnom vodom i nemoj previše stiskati ili rastezati vestu.

4. Stavi vestu ili džemper na ručnik i pustite  da se osuši prirodnim putem. Kad se skroz osuši stavi u vrećicu i preko noći stavi u zamrzivač. Regenearator i ocat omekšat će vlakna, a zamrzavanje će spriječiti pucanje osjetljivih vlakana.


Foto: Unsplash

I.I.

Pročitajte još:

Veliki povratak plisiranog materijala - u njemu nikad nećeš biti underdressed

Novi Zarini kaputi dokaz su da je zimska jakna so last year - poslušaj naše savjete i ovako ih nosi

Cool način za obnoviti garderobu – pogledaj što cure prodaju i nađi nešto za sebe

vuna pikavo džemper pulover vesta

Još vijesti