Slika nije pronađena
S godinama se mijenjamo – nije to ništa što već nismo čuli. Ipak, nekih stvari postanemo svjesni prekasno, pa je možda bolje da ih popiše netko tko ih je već postao svjestan.

Sada ti sigurno starci idu na živce, misliš da je najbitnije da upadneš u popularnu ekipu u školi, da se svi slatki dečki okreću za tobom, da imaš općenito bogat društveni život, da nosiš moderne odjevne predmete i da imaš dobru spiku. Ili možda nije?

Biti 'na sceni' u srednjoj školi nije najbitnije.
Sasvim je ok ako ti je ponekad (ili uvijek) ljepše čitati knjigu u sobi umjesto da ideš na partije – dugoročno ništa ne propuštaš jer za te stvari nikad nije prekasno.

via GIPHY


Razgovor je bolji od dopisivanja.
Suprotstavljanje umjesto ghostanja, razgovor uživo umjesto onog na društvenim mrežama.

via GIPHY


Trebaš raditi upravo ono čega te strah.
Suprotstavi se strašnom profesoru, ako misliš da je u krivu (ali argumentirano), suoči se sa strahom od visine ili istupi javno ako imaš tremu.



Mama je super.
Nemoj se sramiti svojih roditelja/staraca jer su ustvari prilično cool. Skužit ćeš to kasnije – i daj im do znanja da ih voliš, provodi vrijeme s njima i razgovarajte. Bit će ti drago da jesi, kad budu stvarno starci.

via GIPHY


Bitni ljudi će se pojaviti već – tvoja srodna duša, pravi prijatelji...
Možda ti se trenutno čini da oko sebe nemaš pravih prijatelja, već ti svi djeluju kao poznanici i ne povjeravaš se lako – ne brini, netko će zaslužiti tvoju pažnju i prijateljstvo i prepoznat ćeš tu osobu. Isto je i s ljubavi – pokraj tebe će proći brojni prije nego dođe netko tko će trajno ostati.

via GIPHY


Laganje je bezveze.
Prije ili kasnije ćeš biti uhvaćen/uhvaćena u laži, čak i onim malima oko dobi, seksualnih iskustava, postignuća i bit će ti žao da si izgovorio/izgovorila neistinu.

via GIPHY


Govori više.
Ako primjetiš nepravdu ili lošu situaciju, bori se da istjeraš pravdu. Prešućena istina će te kasnije mučiti.



Furaj svoj stil.
Ako se tebi sviđaju motorističke jakne, uske trapke ili uzorak leoparda – to slobodno nosi. U konačnici nije bitno što je u modi, nego da se u odjeći i obući dobro osjećaš i da je ona odraz tebe – sa svim odličjima i naličjima. Još ako svoj imidž nosiš ponosno, djelovat ćeš na ljude kao 'opinion maker' – pa to rade sestre Jenner i Kardashian i profuraju svaki trend!

via GIPHY


S vremenom će biti bolje.
Zvuči patetično, ali sve što tebe formira onakvom/onakvim kakva/kakv jesi je dobro, ako je odraz tvojih želja i vodi prema tvojim životnim ciljevima. Čak i ako ne znaš koji su, samo imaj vjere u sebe.

via GIPHY


Foto: Pixabay/Giphy


M.Z.

Pročitajte još:

[ANKETA] Najstariji brat ili najstarija sestra uvijek su u najlošijoj poziciji – istina ili ne?

Frendice, dečko, starci - situacije u kojima se živciraš, a ne bi trebala

Sve ono što (ne)radiš sada, a zbog čega ćeš žaliti kasnije - pronalaziš li se?

bolje sa 17 tinejdžeri spoznati stariji shvatiti muke iskustva

Još vijesti