Slika nije pronađena

Termin i datum je definirao psiholog Cliff Arnall, koji je primijetio smo tog dana psihički i emotivno najlošije. Depra koja nas poprima je uzrokovana kombinacijom loših vremenskih uvjeta, odustajanjem od novogodišnjih odluka i općenitim padom motivacije, lošim financijskim stanjem nakon božićne potrošačke groznice i sve češćim brojanjem dana do idućih praznika...

Budući da praznici još nisu ni na vidiku, a božićni odmor je ostao u sjećanju, logično je da nismo najbolje. No, ne mora sve biti tako crno – nudimo savjete kako crne misli pretvoriti u ružičaste!

1. Smijanje je lijek – pripremi set viceva i podijeli ih s frendovima jer je smijeh dokazano zarazan i pomaže u borbi protiv loših stanja. Budi 'clown doctor' svoje ekipe – garantiramo ti da ćeš se dobro osjećati!


via GIPHY


2. Vježbanje je uvijek dobra ideja, a naročito danas – kako sve vježbanje utječe na ljude pročitaj u članku 'Budi fit, lijepe kose i tena – evo kako vježbanje utječe na tvoj cjelokupni izgled' – mi ćemo ti samo reći da pomaže i u borbi protiv depre.

3. Girls night je opcija – ništa ne oraspoložuje curu kao druženje s drugim curama. Grickalice i sok će biti sasvim dovoljni za sreću, naročito ako ju podijeliš s tebi dragim ljudima.


via GIPHY


4. 'Feel good' glazba je MUST – znanstvenici su proglasili top deset najboljih pjesama za loše raspoloženje pa ih slobodno raspali na najjače... To su: Queen – 'Don't Stop Me Now', Abba – 'Dancing Queen', The Beach Boys – 'Good Vibrations', Billie Joel – 'Uptown Girl', Survivor – 'Eye of the Tiger', The Monkees – 'I'm A Believer', Cyndi Lauper – 'Girls Just Wanna Have Fun', Bon Jovi – 'Living on a Prayer', Gloria Gaynor – 'I Will Survive' i Katrina & The Waves – 'Walking on Sunshine'.

5. 'Feel good' filmovi su isto učinkovito rješenjeThe Sun donosi popis najbolje 'mood boosting' filmove za 'Blue Monday'... To su: 'Djeveruše' iz 2011., 'Superloš' iz 2007., 'Prije sviranja' iz 1995., 'Nebesa' iz 2009., 'Iskupljenje u Shawshanku' iz 1994., 'Mary Poppins' iz 1964., 'Rocky' iz 1976., 'Bolje ne može' iz 1997., 'Kad je Harry sreo Sally' iz 1989., i 'Coco i velika tajna' iz 2017. godine.


via GIPHY


6. Kloni se alkohola uvijek, a danas naročito danas! Alkohol i druge psihoaktivne supstance su dokazano okidač za 90% depresija diljem svijeta, a depresivni poremećaji se javljaju u toku pijenja ili neposredno nakon konzumacije. Često je rješenje u borbi protiv depre, a ustvari nas još deblje zakopava i truje... Izbjegavaj ga pošto poto!

I to je to – ovih šest koraka sigurno će ti pomoći pretvoriti crne misli u ružičaste. 'Blue Monday' nećeš ni osjetiti...

Foto: Freepik/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

[DIY] Famozni recept koji provjereno djeluje – kurkuma u borbi protiv depre

Tvoja frendica je u depresiji? Evo kako joj možeš pomoći da opet bude 'ona stara'

Šokantno otkriće – znanstvenici utvrdili da su cure 11 puta sklonije depresiji od dečkiju!

Depresija ružičasto Blue Monday Najdepresivniji dan savjeti crne misli

Još vijesti