Slika nije pronađena

Znamo da volite čitati Harry Pottera, da se s njim poistovjećujete i da vam već fali. Teško ga je nadomjestiti, ali preporučujemo da to probate učiniti s pet novih avanturističkih i fantasy priča.

To su hitovi koje preporučujemo da svakako pročitate u 2017. godini.

1. The Cloak Society – Jeramey Kraatz

Alex Knight odrastao je u Društvu plašta, ali nakon borbe sa suprotnim klanom, počinje propitkivati svrhu svog života. Mijenja stranu i počinje braniti mladog superheroja, suprotstavljajući se nekadašnjim prijateljima i obitelji.


2. Percy Jackson and the Olympians – Rick Riordan

Napola čovjek, napola grčki bog, Percy Jackson pobjegne iz kampa kako bi se spasio od čudovišta. Uskoro shvati da su bogovi zaratili i da postoji vjerojatnost uspona titana. Ova serija knjiga puna je tajni, opasnosti i grčke mitologije koju donosi na zabavan način.3. The Underland Chronicles – Suzanne Collins


Gregor i njegova mlađa sestra slučajno pronađu čitav novi svijet ispod New Yorka u kojem žive ogromni pauci, šišmiši, štakori i divovi. Rat je na pomolu, a pojavljuju se i glasine o Gregorovom nestalom ocu.


4. The Dark Is Rising – Susan Cooper

Serija knjiga o troje braće koji se bore protiv zla, puna proročanstava i magije. Autorica se drži stila J.R.R. Tolkien.


5. Five Kingdoms – Brandon Mull

Robovlasnici otimaju prijatelja glavnog lika, Colea, i odnose ga u drugi svijet. Cole se nađe, spašavajući prijatelja, u ulozi roba u opasnim plutajućim dvorcima. Upoznaje Mira koja mu se pridružuje u misiji, istovremeno bježeći od zlog oca i njegove vojske.Za one koji više vole junakinje, donosimo još nekoliko naslova zanimljive radnje.


1. The Valiant – Lesley Livingston

Priča o gladijatorici Fallon, kćerki keltskoga kralja i mlađoj sestri ratnika Sorcha. Kada je bila djevojčica, brat joj je ubijen braneći dom od napada vojske Julija Cezara. Kao tinejdžerka nastoji se pridružiti starijoj sestri u ratnoj grupi oca, no ne uspijeva jer ju zarobljuje nemilosrdna brigada koja ju prodaje Cezarovom elitnom centru za obučavanje ženskih gladijatora.


2. Empress of a Thousand Skies – Rhoda  Belleza

Carica Rhee, poznatija kao Princeza Rhiannon Ta’an je posljednji preživjeli član nekada moćne dinastije. Ništa je neće zaustaviti da osveti svoju porodicu i povrati svoj tron. Kada izbjeglicu Aly, koja se uzdigla iznad svojih korijena, neopravdano optuže za ubojstvo Rhee, ona je prinuđena dokazati svoju nevinost, sačuvati svoju reputaciju i život.


3. Blood Rose Rebellion – Rosalyn Eves

Šesnaestogodišnja Anna Arden je izbačene iz zajednice zbog toga što, iako je član moćnih magova Luminata, nesposobna da izvrši najjednostavnije čini. Nakon što je izgnana u Mađarsku, saznaje da stvari nisu onakve kakvim se čine...Njene jedinstvene sposobnosti će je dovesti pred izbor između života koji je uvijek htjela ili prihvaćanja trajne promjene.


4. The Continent - Keira Drake

Za svoj šesnaesti rođendan Vaela Sun na poklon dobiva putovanje sa Spirea na Kontinent, destinaciju koju većina posjećuje kako bi vidjela spektakl i nasilje bitke. Za pametnu i talentiranu kartografkinju poput Vaele, ovo je prilika da unaprijedi mapu smrznute zemlje koju je ranije nacrtala. Međutim, planovi se ne realiziraju, ona ostaje zarobljena na Kontinentu i svjesna opasnosti...


Ultrapopularna autorica Cecilia Ahern

pak donosi nešto sasvim drukčije u svojoj prvoj knjizi za mlade pod naslovom Nesavršeni. U svijetu savršenih, gdje se poštuju pravila, u kojem Celestine North, glavna junakinja, živi, kažnjavaju se nesavršeni žigosanjem. Sudi im Vijeće kojim predsjedava otac Celestininog dečka i sve se čini logičnim do kad Celestine nagonski nije iskazala samilost... Ono što ju je dočekalo šokiralo nas je.


Najbolje je da sami izaberete neke od ovih naslova (ili sve?) pa nam se javite s komentarom knjiga ili novim cool naslovima.


Foto: http://www.readbrightly.com

M.Z.

Pročitajte još:

Napravi pauzu, pročitaj knjigu: Ove cool knjige čitaju cure tvojih godina

Plačeš zbog filmova, pjesama i knjiga? Evo zašto si zapravo skroz snažna osoba

Knjige koje su čitali tinejdžeri tijekom 90-ih

knjige Čitanje

Još vijesti