Slika nije pronađena

Naš svijet je raspodijeljen na ono `što rade cure` i ono `što rade dečki`. Nedavno smo pisali o tome kako je društvo krivo što dečki skrivaju svoje suze, a sada je vrijeme da otkrijemo zašto je danas teško biti dečko.

Premda se na prvi pogled čini da svijetom vladaju muškarci te da vješto skrivaju svoje emocije jer osjećaji su za slabiće- gadno se varamo.

Istina je da su muškarci uglavnom više plaćeni od žena te se na ženu u većini slučajeva gleda kao na seksualni objekt, ali postoje problemi koji se tiču dečki, a o kojima rijetko tko priča.

Puno je stvari koje se očekuju od muškog spola- od toga da trebaju biti `pravi muškarci` i ne plakati pa do toga da su osjećaji za slabiće. Evo zašto je teško biti dečko:

Prijateljstva između muškog roda nisu emocionalno osjetljiva

Ovo je nepisano pravilo svakog muškog prijateljstva. Dečki nemaju običaj poslati sms prijatelju kada su tužni ili tražiti utjehu, dok cure to redovito rade. Živimo u svijetu u kojem dečki ne smiju pokazati da su emocionalno osjetljivi i ranjivi, to nikako nije dobro jer svi smo ljudi s osjećajima.
Nije im dopušteno nositi rozu ili bilo koju drugu `žensku` boju

Roza boja ispočetka nije bila povezana s pojmom `cura`, ali već dugo jest. Naravno, ne vole svi tu boju, ali ju drže rezerviranom za ženski rod. Kada bi dečko obukao bilo što rozo ili ljubičasto bio bi instantno proglašen homoseksualcem što uopće ne mora biti slučaj.
Oni ne smiju plakati, osim kada netko umre

Zamisao o tome da dečki ne plaču je apsurdna...zapravo toliko apsurdna da ju je društvo prihvatilo. Čim dečko plače odmah je proglašen slabićem i kukavicom, a to ne bi trebalo biti tako. Kao što smo već rekli- svi smo osjećajna bića koja imaju u sebi paletu emocija, a ne samo jednu.


Dječacima se kaže da konačno `postanu muškarci`

Od najmlađih dana dječacima se govori da `postanu muškarci` jer muškarci ne plaču, ne pokazuju emocije, ne nose roza majicu i druge stvari. Kada malo bolje razmislimo to je poprilično bizarno jer dječak je dječak, a ne muškarac. A mi bismo mogli reći da nije ni pravi muškarac onaj koji ne plače.


Dečki pate u tišini kada se radi o problemima koji se često pripisuju curama

Anoreksija, bulimija i seksualno zlostavljanje su uglavnom bolesti i traume povezane s curama. Rijetko kada čujemo da neki dečko boluje od anoreksije ili da je silovan, ali to se svakodnevno događa. Upravo zbog toga što se ti problemi povezuju sa ženskim rodom dečki pate u tišini.


Izvor: gurl.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

I oni plaču: dečki priznali što ih sve može rasplakati

Stvari koje cure rade, a bilo bi skroz čudno da da ih i dečki rade

Za tramvajima i dečkima se ne trči: zašto ne treba ganjati dečke


Dečki zašto je teško biti dečko dečko