Slika nije pronađena

Sigurno ste čuli neke glupe komentare kao što su 'djevojka ne može biti lijepa i pametna', 'curkama ne ide matematika' ili 'cure nisu najspretnije kada su sportovi u pitanju'. Zvuči nevjerojatno, ali još postoji dosta ljudi koji vjeruju tim izmišljotinama!

Na Internetu se može pronaći mnogo korisnih informacija i zanimljivih stvari, ali jednako toliko i gluposti. Da nismo vidjeli neke od ovih komentara vlastitim očima, ne bismo vjerovali. Vrijeme je da razbijemo ove mitove!


#Prave žene imaju obline

Žene s oblinama, mršavice ili sportski građene cure sve su PRAVE žene bez obzira na činjenicu kakvo je tijelo nama najprivlačnije. Prave žene imaju tijela – svih oblika i veličina.

#Cure vole samo zločeste dečke

Ako si ti dobar i dogodi se da joj se ne svidiš, to ne znači automatski da preferira zločeste dečke. Samo ne preferira tebe!

#Žene se međusobno razumiju

Da, razumiju se bolje nego ih razumije prosječan muškarac, ali to ne znači da svaka djevojka zna što je trenutno u glavi one druge, zašto je ljuta, zašto plače ili ne priča ni s kim. Stvari nisu tako jednostavne.


>> Provjeri još... 4 nepisana pravila koja funkcioniraju između najboljih frendica!

#Ako je feministica, mrzi muškarce

Ako djevojka ima feminističke stavove ne znači da prezire dečke. Da, neke feministice imaju mnogo toga protiv muškog roda, ali ne znači da svaka feministica razmišlja isto.

#Ako djevojka pokazuje emocije, u PMS-u je

Neki osjećaji su izraženiji i jači tijekom PMS-a, ali to ne znači da je svaka emocionalna reakcija rezultat PMS-a. Svijet bi bio ljepši kada bi jedni drugima jednostavno dozvolili da pokazujemo emocije bez osuđivanja ili 'svrstavanja u kategorije'.

#Puno šminke, malo samopouzdanja

Činjenica da većina djevojaka nosi šminku, ne znači da nemaju samopouzdanja. Mnogo cura ju nosi jer im se sviđa i jer je zabavno igrati se s njom.


#Cure ne mogu biti dobre frendice

Postoji mišljenje da su dečki puno bolji frendovi jer su djevojke često manipulativne i zločeste. To nije istina; na svaku curku koja trača frendicu iza njenih leđa dolazi jedan dečko koji čini istu stvar – bez brige!


#Lijepe djevojke ne mogu biti pametne

Postoji li uopće osoba koja još vjeruje u ovu glupost?

Foto: Instagram
Izvor: Gurl.com
I.N.

>> Provjeri još... Tema koje se ne bi trebali sramiti: sve što trebate znati o masturbaciji!


mitovi Djevojke zene

Još vijesti