Slika nije pronađena

Znamo da su 'u laži kratke noge' i da muljajući često izvučemo deblji kraj, ali ponekad je to jedino rješenje.

Prljavci su pjevali o 'Crno-bijelom svijetu', ali nama se čini da je češće siv. To znači da stvari nisu jednostavne kako djeluju na prvu, nego da često postoje dodatna objašnjenja, opisi i iznimke. Slično je i s lažima.

Složit ćemo se da laganje nije najljepša aktivnost kojom se možete baviti, ali nekada je jednostavno nužna. Ne želimo vas potaknuti da muljate što više, ali postoje situacije u kojima je bolje prevaliti laž preko usta.

Ako vam i dalje nije jasno, evo o kojim je situacijama riječ:

#Kada te profesorica pita tko ti je otkrio pitanja iz testa

Ako se Marko iz susjednog razreda potrudio zapamtiti sva pitanja s ispita kojeg je pisao dva sata prije nego ti, nemoj ga cinkati kada profa skuži da nešto ne štima. Marku ćeš zahvaliti na trudu, a možda i na petici, a profesorici jednostavno slegni ramenima pretvarajući se da ne znaš o čemu priča.#Kada te prijateljica pita je li joj frizura stvarno takva katastrofa kakvom joj se čini

Nitko se neće osjećati bolje ako joj kažeš da je njena frizura još gora od katastrofe, zato muljaj. Ne moraš joj lagati govoreći da je frizura 'baš slatka' ili slično, ali pokušaj joj pružiti utjehu u tim groznim trenucima. Jer smo svi barem jednom skroz zaribali stvar kada je u pitanju kosa.

#Kada ti se ne sviđa osoba koja te pozvala van

Da, znamo da je lijepo biti iskren kada su osjećaji u pitanju, ali 'Neću izaći s tobom jer me apsolutno ne privlačiš' nam se čini kao pomalo pregrub odgovor, zar ne? Ne trebaš zavlačiti nikoga, ali jedan smiješak i slatka laž o tome 'kako ti se trenutno ne da upuštati ni u kakve odnose' ili 'da se ne ljuti, ali ti se sviđa netko drugi' bit će bolje rješenje.


#Kada te netko na svom tulumu pita kako se provodiš

Možda cijelu večer stojiš u kutu, ekipa je naporna, a iz zvučnika trešti preloša muzika – ipak ne bi bilo dobro da organizatoru tuluma koji ljubazno provjerava zabavljaš li se kažeš da je ovo jedan od najgorih tuluma na kojem si bila. Jednostavno reci da je fora, dobro ili zabavno, a ako je baš toliko loše, uvijek se možeš izvući na glavobolju ili mučninu.

#Kada te prijateljica pita za mišljenje o dečku s kojim je upravo prekinula

Možda ga ne podnosiš jer je umišljeni pametnjaković, ali ovo definitivno nije trenutak za istinu. Što ako se pomire? Mnoga prijateljstva 'pukla' su jer je netko bio 'preiskren' po pitanju partnera druge osobe. Pažljivo biraj odgovor, a kada prođe nekoliko mjeseci, i postane jasno da se neće pomiriti, odahni i slobodno istresi drvlje i kamenje po njemu.


#Kada mama pita kakav je ručak

Otišla je na tržnicu, doteglila namirnice, cijelo jutro kuhala, poslužila na stol... i kako joj onda reći da je ručak pregrozan? Kako god neslano, bljutavo ili zagoreno bilo, znaj da je kuhano s ljubavlju! Dobro, malo se šalimo – ako je ipak toliko nejestivo, probaj joj to reći na lijep način izbjegavajući riječi 'fuj, grozno i odvratno'.

Foto: Shutterstock
Izvor: Metro.co.uk
I.N.

Pročitajte još:

Laži iz serija i filmova o gubitku nevinosti

13 laži koje si najčešće govorimo

Zašto je loše biti lažljivica?

laži Laganje

Još vijesti