Slika nije pronađena

Je li ti se ikad dogodilo da se probudiš i jednostavno si ljuta na cijeli svijet? Ili počneš razmišljati o danu koji te čeka i odjednom ti se ništa ne da? Ništa neobično – događa se svakome!

Iako za loše raspoloženje krivca uglavnom tražimo u PMS-u, nisu uvijek samo hormoni krivi za ćudljivo ponašanje. Postoje druge, neobične stvari koje mogu utjecati na naše raspoloženje:

#Pun Mjesec

Mjesečeve mijene imaju utjecaj na ljudsku psihu, a dani punog Mjeseca donose nemir, nesanicu i lošu koncentraciju stoga se nemojte iznenaditi ako se osjećate lošije nego inače.


#Predozirala si se kofeinom

Kava nam pomaže da se razbudimo, ali previše kofeina može nas 'baciti' u loše raspoloženje. Neke studije čak tvrde da postoji veza između depresije i pretjerane konzumacije kofeina.


#Gladna si

Kada smo gladni, osjećaj nervoze se pojačava. Kako bi spriječila ovakva stanja, uvijek imaj pri ruci neku čokoladicu, voće ili nešto čime ćeš ublažiti glad.


#Dehidrirala si

Voda je zdrava, ali može biti presudna i kod lošeg raspoloženja. Ako se osjećaš loše, obrati pozornost na količinu vode koju si taj dan unijela – možda si dehidrirala.#Društvene mreže

Nekoliko istraživanja dokazalo je da fotke drugih sretnih i nasmiješenih ljudi mogu utjecati loše na nas. Možemo pomisliti da jedino mi ne uživamo u životu te se zapitati što nije u redu s nama.


#Nedostaje ti sunca

Sunčeve zrake osiguravaju nam dovoljno vitamina D bez kojeg možemo osjećati umor i bezvoljnost. Ako se osjećaš loše, pokušaj 'upiti' koju zraku sunca.Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.


Pročitajte još:

LMAO: kako ti smijeh poboljšava život

Neobične stvari koje podižu raspoloženje

Za ljepši dan - hrana za bolje raspoloženje

Raspoloženje

Još vijesti