Slika nije pronađena

Možeš zapamtiti hrpu detalja i gluposti koje si pročitala negdje na netu, ali kada sjedneš i kreneš učiti, kao da ti 100 puta teže stvari ostaju u glavi. Dok ponavljaš hrvatski za maturu, možda ti ovaj profil pomogne.

Ispiti državne mature iz hrvatskog se ozbiljno približavaju, sljedeći će tjedan brzo doći! S obzirom na to da NCVVO ove godine nema milosti i sastavlja testove teže nego ikada, ili se barem tako svima čini, najbolje je pripremati se na sve moguće načine. Koji god sistem učenja imaš, ovo može biti mali hack koji će ti pomoći jednostavnije zapamtiti nekoliko detalja iz hrvatskog. Bitnih detalja koji bi ti mogli dobro doći. Postoji profil na Instagramu @hjzasve koji ima hrpetinu zanimljivih podataka.

Većini će sitnice najbolje ostati u glavi kada ih pročitaju negdje na skroz random mjestu, zato ovo može biti dobar način za naučiti kada se piše zeleniti, a kada zelenjeti ili kada se piše k, a kada ka. Šanse su veće da ćeš zapamtiti kada pročitaš na Instagramu nego u bilješkama ili knjizi. Dvije mlade djevojke, kroatistice, vode ovaj profil i dijele sa svojim pratiteljima male lekcije iz hrvatskog jezika, zanimljivosti, ali i fotke iz svakodnevice.

Možeš ih isto tako pronaći i na TikToku, gdje također dijele svoje male zanimljive lekcije.

@hjzasve

Učenje hrvatskog za maturu na @hjzasve! #matura2021 #hrvatski #hrvatskitiktok #hrvatskijezik #matura #ucenje

Astronaut In The Ocean - Masked Wolf

 

Hrvatski za svaku upotrebu je jedan od onih profila gdje ćeš pokupiti koju zanimljivost i koji nije loše imati zapraćen da ti tu i tamo iskoči koja korisna lekcija. Jer svima nam ponekad treba.

Pogledajte još:

Nadmudri testove uz cool trikove – evo kako odabrati jedan odgovor kad nemaš pojma koji je točan

U potrazi si za poslom preko ljeta, ali si maloljetna osoba? Evo što sve možeš raditi!

Najčešće laži koje će ti drugi reći o fakultetu i studiranju: 5 stvari koje nikako nisu istina

hrvatski jezik hjzasve Državna Matura instagram profil

Još vijesti