Slika nije pronađena

Postoje brojne stvari koje nas muče u vezi škole, a jedna od njih je učenje. Osim što se školski dan sastoji od slušanja profesora i rješavanja zadataka, dan kod kuće često počinje zadaćom, a završava čitanjem gradiva.

Da bi si olakšali školsku rutinu i održali motivaciju za učenje, nekada se trebamo poslužiti trikovima. Kraj učenja, ni pisanje zadaće nam ne zvuči kao loša ideja.

Nažalost, `bez muke nema nauke` te je dobro razviti vlastitu metodu učenja. Neki ljudi imaju prilično čudne metode učenja koje pale.

Donosimo ti 7 čudnih savjeta za poboljšanje učenja:

Slušaj pravu mjuzu

Sjećaš se kako ti mama zna reći: `Gasi tv, gasi glazbu, vrijeme je za učenje!`? Mama vjerojatno nije u pravu što se tiče glazbe. Ako si pustiš omiljenu glazbu za tulume to ti sigurno neće pomoći. Klasična glazba, zvukovi iz prirode i sam instrumental najbolja su mjuza za poboljšanje učenja. Pjesme bez riječi te ne mogu omesti, a mogu djelovati opuštajuće i motivirajuće.


Gledaj videe na Youtube-u

Ne govorimo o bilo kojim videima. Preporučeno je gledati videe koji će nam pomoći u učenju. Neke lekcije su čak objašnjene na Youtube-u uz brojne primjeme kako bismo lakše shvatili o čemu se radi. Isto tako, to može biti zabavan način učenja te tako učimo lakše.


Uči naglas

Ovaj trik neće upaliti ako se radi o učenju u školskoj knjižnici, ali ako učiš doma- svakako hoće. Možda će ti se u početku činiti ludo jer ti se čini kao da `pričaš sama sa sobom`, ali naviknut ćeš se. Kada čujemo sami sebe kako nešto izgovaramo tada lakše pamtimo ono što smo pročitali.Smij se

Učenje nije smiješno, ali ga smijeh može poboljšati. Ako lekcije koje učiš pretvoriš u šalu, taj smiješni dio pomoći će ti da zapamtiš gradivo. Isto tako bit će ti lakše jer ćeš kroz smijeh na ispitu gledati pitanja.Previše udobnosti nije dobro za učenje

Lako je naviknuti na svoje najdraže mjesto kao mjesto za učenje (primjerice krevet). Bolje je učiti za stolicom nego ležeći u krevetu. Isto tako, za vrijeme učenja dobro je s vremena na vrijeme protegnuti noge. Kretanje će pomoći lučenje endorfina, a endorfini su `hormoni sreće`.


Prošetaj prije ispita

Prije ispita bi se valjalo opustiti, a za to je najbolja šetnja. Šetanje će ti smiriti živce, a 20 minuta hodanja smatra se lakšom vježbom. Šetnja ti može poboljšati pamćenje i omogućiti ti da se prisjetiš svih bitnih činjenica.
Podučavaj druge

Ako želiš provjeriti jesi li zbilja shvatila gradivo najbolje je da te iste lekcije pokušaš prenijeti drugima. Probaj o tome podučiti člana obitelji ili prijatelja. Ako objašnjavaš dobro to znači da si dobro i shvatila.


Izvor: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

Tajne odlikaša: navike odličnih učenika koje trebaju svi steći

Znanstvenici savjetuju : 9 trikova za uspješnije učenje

Cool ideje za uređenje prostora za učenje

učenje uspješnije učenje trikovi Škola