Slika nije pronađena

Incident iz ožujka ove godine, kad su dvije srednje škole u Rijeci ostale bez imenika – ponovio se. Prošli put učitelji su provjeravanjem pismenih ispita došli do ocjena pa su ovaj put provalnici uništili sve dokaze...

Uzeli su imenike prvi put od obje škole, odnijeli ih na 3. kat i zapalili. Ovaj put su na 2. katu palili ispite iz nekih predmeta jer su valjda shvatili da su nakon prvog puta počeli rekonstrukciju ocjena putem tih sačuvanih ispita, rekli su nam učenici.

U noći na subotu bez školskih dnevnika ostala je Srednja škola za elektrotehniku i računalstvo na Mlaci u Rijeci. Prva krađa školskih dnevnika zbila se još krajem ožujka. Tad je bez šest imenika ostala Elektroindustrijska i obrtničke škola.

Prvi put do krađe je došlo u vrijeme uskrsnih praznika, dok je škola bila zatvorena. Od učitelja smo doznali da su provalnici kopirali ključeve ulaznih vrata i zbornice te se ušuljali tijekom noći. Uzeli su više od dvadeset dnevnika obiju škola te ih odnijeli na treći kat i zapalili. Nakon toga izdani su nam novi dnevnici, u koje su učitelji unosili ocjene koje su rekonstruirali pomoću prijašnjih ispita. Kad su to shvatili, provalnici su ovaj put ukrali nove dnevnike i sve ispite te ih ponovno zapalili, kažu učenici, koji iz razumljivih razloga žele ostati anonimni. Nije im jasno zašto škola nakon prve krađe nije promijenila bravu.

Prva krađa nije predstavljala prevelik problem za Elektroindustrijsku i obrtničku školu budući da se evidencija uspjeha učenika vodi i u elektroničkom obliku putem e-dnevnika, no prema neslužbenim podacima, nova krađa, koja je obuhvatila samo Srednju elektrotehničku školu, mogla bi predstavljati problem jer ta škola učeničke uspjehe evidentira u papirnatom obliku.

Osim dnevnika ništa drugo nije otuđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. U policiji kratko kažu kako tragaju za počiniteljima.

L.B./izvor: 24sata

foto: sxc.hu


Pročitajte još...

...Nema više muljanja: roditelji putem interneta mogu pogledati ocjene u imeniku!...

...KVIZ: Znaš li rasporediti školske obaveze?...

...Strašna nesreća u školi: kišobran učenici probio oko...

elektroindustrijska i obrtnička škola srednja elektrotehnička škola zapalili imenike i ispite Rijeka Krađa imenika

Još vijesti