Slika nije pronađena

Bullying je svuda oko nas. Ovim terminom označava se zlostavljanje djeteta od strane drugog djeteta ili više njih, a može imati više formi – fizičko, emocionalno, verbalno, seksualno, putem interneta ili kombinacija navedenog.

Nažalost, danas smo svjedoci da često tinejdžeri žrtve bullyinga podižu ruku na sebe jer više ne mogu izdržati nasilje. Također, mnogi slavni glumci, pjevači i sportaši bili su žrtve bullyinga  za vrijeme školovanja, a evo kako su se snašli u tome i što o svemu kažu.


Emma Watson
– glumica je poznata iz filmova o Harryju Potteru, a također je upisala Sveučilište Brown, međutim nakon nekog vremena odlučila je da će pauzirati, a sve zbog bullyinga.  Također, i u školi su je često zezali, primjerice, kada bi rekla odgovor na postavljeno pitanje, svi bi izvikivali: 'Tri boda za Gryffindora!'


Robert Pattinson – danas je ljubimac djevojaka diljem zemaljske kugle, ali dok je išao u školu često su ga tukli. Kaže kako ih nije provocirao, jedino se ponašao kao glumac, odnosno po svojoj predodžbi glumca, a to je drugima išlo na živce. Jednom su mu ukrali vezice s tenisica.

Sandra Bullock – njezina je majka operna pjevačica i često ju je vukla sa sobom u Europu. Kada bi se Sandra nakon tih putovanja vratila u SAD, izgledala je potpuno drugačije, posebno što se tiče odjeće. Zbog toga su joj se svi rugali, ali ona zaključuje kako su djeca zla i kako se i danas sjeća sve i jednog imena i prezimena onih koji su joj se rugali.


Tom Cruise
– ovaj je glumac imao disleksiju, znači poteškoće u čitanju i pisanju. Zbog toga su ga stalno zezali, a on je bježao iz škole u školu, odnosno promijenio je 15 škola u 12 godina. Također, budući je nizak, i zbog toga su ga često zadirkivali.  I ne samo to, već je imao oca koji ga je često propuštao kroz šake i o kojem danas kaže: 'Bio je nasilnik i kukavica.' Navodno se zbog svega pridružio scijentološkoj crkvi.

Miley Cyrus – bila je sitna, a za zub je zapela velikim djevojkama iz razreda. Znale su je zatvoriti u WC i ne puštati van. Također, često su joj se rugali zbog oca koji se bavi glumom i glazbom.


Michael Phelps – kao dijete je imao klempave uši te je nerazumljivo govorio, odnosno tepao. Zbog toga su ga svi u školi zadirkivali. Uz sve, imao je i ADHD - poremećaj hiperaktivnosti i deficit pažnje. Nastavnica je jednom prilikom rekla njegovoj majci: 'On nema nekog talenta. Vaš se sin nikada neće moći fokusirati ni na što.'


Pierce Brosnan
– s 11 godina preselio se iz Irske u Veliku Britaniju i zadržao svoj naglasak zbog čega su ga svi zadirkivali. Osim toga, bio je jako sramežljiv i nikome nije uzvraćao udarce. Danas kaže: 'Ali eto, sve sam to preživio!'

Demi Lovato – u 7. razredu prekinula je školovanje u školi i počela se školovati kod kuće, a sve zbog bullyinga. Kaže kako je tada već glumila i zapravo nitko nije razumio njezin stil žvota.

Kate Winslet – danas je mnogi obožavaju zbog bujnih oblina, ali u školi su je uvijek zadirkivali jer je buca. Govorili su joj: 'Šteta, imaš tako lijepo lice!' ali i 'Možeš ti i izgubiti kilograme, ali uvijek ćeš biti ružna!'

Kristen Stewart – s 14 godina napustila je običnu školu i upisala dopisnu, također zbog bullyinga vršnjaka.  O svemu kaže: 'Nisam se mogla uklopiti s djecom svojih godina. Djeca su zla i ne daju ti nikakvu šansu. Htjela sam se uklopiti, ali uvijek su mi govorili da sam kuja.'

Christian Bale – s 13 godina glumio je u filmu 'Carstvo sunca' i to mu je promijenilo život. Na gore. Kolege iz škole počele su ga tući i stalno mu opaljivati čvenge. Sada kaže kako svi misle da je snimanje filma dobra stvar, a zapravo se može pretvoriti u jako lošu.

Lady Gaga – u školi je željela izgledati kao Boy George, ali nije se uklapala, svi su je zbog toga zadirkivali, a njoj je trebalo puno vremena da prihvati sama sebe. Danas svojim obožavateljima sa sličim problemima poručuje: 'Ponekad se ne osjećate kao pobjednik, ali to ne znači da niste pobjednik.'


Tom Felton – zbog glume ga ne bi mjesecima bilo u školi, a onda bi se pojavio s plavom kosom. To je bio razlog za bullying, a školska su ga djeca često tukla i nazivala pogrdnim imenima.


Jessica Alba
– djeca ju jednostavno nisu voljela i stalno su je napadala i zezala. Tata ju je uvijek pratio u školu kako bi mogla na miru ući, a često je ručak jela u domarevoj prostoriji.

Tyra Banks -  kad je bila tinejdžerica svi su je zadirkivali jer je jako visoka i mršava. Davali su joj razne nadimke – primjerice Žarulja. Također, zadirkivali su je i što ima visoko i široko čelo.

Rihanna – u školi su je svi zezali jer je imala svjetliju kožu od ljudi u ostatku razreda.


Victoria Beckham – kaže kako se cijelo školovanje pokušavala uklopiti, ali nije uspijevala. Zbog svega kaže kako se uvijek osjećala jadno. Zezali su je zbog svega i svačega, a najčešće su je gurali, prijetili da će je pretući i trčali za njom.

Taylor Swift – kaže kako su je često zadirkivali u srednjoj školi, a danas ih vidi da joj dolaze da im potpiše CD. Ipak, ističe da nije bilo takvog iskustva, vjerojatno ne bi mogla napisati mnoge svoje pjesme pa im i – zahvaljuje.

Taylor Lautner – bavio se glumom od rane dobi i zato su ga svi zadirkivali, točnije, ismijavali su ono što bi napravio.

N.LJ.J.
Foto: Getty

Škola bullying

Još vijesti