Slika nije pronađena

Početak nove akademske godine je pred vratima, a ako misliš da si pogriješila jer odlaziš na faks u drugi grad, daleko od doma, nisi. To je najbolja moguća odluka koju si mogla donijeti, a evo i zašto.

Oni koji ove godine po prvi put u svom životu odlaze od doma i spremaju se živjeti u drugom gradu, bilo zbog studiranja ili daljnjeg školovanja, polako kreću paničariti. Iako nećeš biti sama i živjet ćeš ili u domu okružena hrpom mladih ljudi ili u stanu s cimericom, svejedno se ovo čini strašno. Jer neće biti mame da ti napravi ručak ili da te podsjeti da opereš robu. Preseliti se u ovim godinama iz roditeljskog doma i pokušati živjeti sama nije lako, to sigurno, ali nije ni toliko strašno i zapravo je dobro za tebe jer ćeš tako najbolje naučiti neke stvari. Možda imaš u glavi razloge zašto se ne preseliti, ali mi ti donosimo razloge zašto se trebaš preseliti.

1.Naučit ćeš kako biti samostalna

Možda na početku neće biti lako i falit će ti dom i tvoji roditelji, ali kako će vrijeme prolaziti tako će ti biti sve lakše. Ovo je idealan način za naučiti više o sebi i stvoriti neke svoje navike. Uz to, odrasla si osoba, vrijeme je da naučiš kako promijeniti žarulju i što će se dogoditi ako redovito ne čistiš svoj prostor u kojem živiš. Najbolje ćeš naučiti stvari upravo u ovakvim situacijama – kada si sama i nema roditelja da ti dođu pomoći već moraš sama doći do rješenja i zasukati rukave.

2.Čekaju te nova zanimljiva iskustva

Koja sigurno ne bi iskusila da si nastavila živjeti s roditeljima. Možda neće sva ta iskustva biti ugodna i možda ćeš nekada i pogriješiti, ali i to je u redu, jer naučit ćeš puno toga.

3.U većim gradovima imaš više opcija za pronaći studentski posao i zaraditi džeparac

Studentski poslovi su za većinu dio studiranja jer im ipak roditelji nisu bogataši koji imaju hrpetinu novaca koje ti mogu davati i slati svaki tjedan. Zato su tu studentski poslovi. Ako ideš studirati u neki veći grad, onda su i veće šanse da ćeš pronaći neke idealne posliće koji su baš za tebe. Puno je veća ponuda u gradovima gdje su fakulteti. Ovo je dobro iskustvo i da vidiš kako poslovni svijet funkcionira i da stekneš nešto radnog iskustva, kakvo god ono bilo.

4.Hrpa novih prijatelja

Natjerat ćeš se i da se počneš družiti s puno novih ljudi, jer tvojih prijatelja 'od doma' tu nema. Možda ćeš se i toliko zbližiti s osobom s kojom ćeš živjeti da će ti to postati BFF za cijeli život. Osim upoznavanja novih ljudi, tu si druženja do kasno u noć i lude avanture koje ćeš imati s njima, a koje ćeš sve propustiti ako živiš doma sa svojima.

5.Možeš raditi što god želiš kada god želiš

Ovo je jedan stvar kojoj se svi koji odlaze od doma vesele. Napokon te nitko neće nadgledati svake sekunde i moći ćeš napraviti sve što si ikada htjela. Jesti sladoled za ručak? Ići spavati kada želiš? Biti cijeli dan u pidžami? Gledati seriju od jutra do mraka? Pozvati dečka k sebi na vikend? Naručivati dostavu kad ti se god jede pizza? Ovo je prilika da se razbacaš i napraviš sve što ti želiš! Nitko ti neće prigovarati.

6.Manje ćeš se svađati s roditeljima jer se nećete toliko često vidjeti

Tvoj će se odnos s roditeljima popraviti kada ne budeš više doma. Manje će ti ići na živce jer ti neće visjeti za vratom svaki dan, a onda kada dođeš doma i kada se vidite, vrijeme provedeno s njima će ti biti malo posebnije nego prije.

7.Iskusit ćeš odrasli život

Što zapravo znači biti odrasla osoba i kako to izgleda najbolje ćeš saznati na ovaj način. Pogotovo ako ćeš živjeti u stanu. Možeš već sada misliti da si ti odrasla i da znaš sve, tek ćeš sada vidjeti da ne znaš i da nije tako lako kako misliš da je. Puno toga tvoji roditelji obavljaju i drže pod kontrolom, a da pojma nemaš da to rade i koliko je to bitno.

8.Novi grad donosi i puno novih aktivnosti koje trebaš isprobati

Najbolji dio preseljenja u novi grad je da odjednom imaš milijun novih stvari za vidjeti i isprobati. Od istraživanja novog grada i njegovih ulica, isprobavanja i traženja savršenog kafića gdje ćeš ići na kave, do obilaska novih dućana za shoppingiranje, isprobavanja hobija kojih u tvom gradu nema i kul novih lokacija za fotkanje za Insta! Imat ćeš ovakvog zabavnog 'posla' i više nego što sada misliš.

Pogledajte još:

Iako su celebovi, završili su faks! Evo gdje su išli Cole Sprouse, Meghan Markle ili Brad Pitt

'Bojim se da ću bez faksa (sa samo završenom srednjom školom) biti nitko i ništa' HELP

Još ih stigneš sve savladati: 7 stvari koje trebaš naučiti raditi prije nego kreneš na faks

Fakultet studiranje preseljenje faks studiranje u drugom gradu

Još vijesti