Slika nije pronađena

Ponekad je teško između odlazaka na kave, u teretanu, na zbor ili u kino, još nekako pronaći vremena za pisanje zadaće. Zato je bitno da ju napišeš što brže!

Naravno, za neke će ti zadaće trebati više vremena, za neke manje, ovisno o kompliciranosti gradiva. Ipak, sve je lakše kada si potpuno pripremljena i koncentrirana na to.

via GIPHY


1. Stavi mobitel daleko od sebe – ometat će te mogućnost da budeš dio virtualnog svijeta u trenutku kada trebaš biti u stvarnom svijetu, sjedeći za svojim radnim stolom, nad bilježnicom. Učini samu sebe nedostupnom na mobitelu i na društvenim mrežama do kada se ne riješiš školskih obaveza. Tako ćeš imati poticaj da budeš gotova što prije.

2. Iskoristi svaku minutu – gradivo možeš ponavljati dok putuješ u školu (u busu, tramvaju, vlaku), pod odmorom i neposredno nakon škole i u vremenskim rupama – umjesto da ideš na kavu, zaputi se u knjižnicu.

via GIPHY


3. Spoznaj koji su ti predmeti najbitniji – ako si prirodnjak, nemoj se previše zamarati poviješću ili umjetnošću jer to nije ono čime ćeš se baviti u budućnosti. Najviše pažnje i vremena poklanjaj onome od čega ćeš živjeti u budućnosti. Ovo ti sigurno nitko nije rekao, ali mi hoćemo: nisu svi predmeti jednako bitni – neki su toliko nebitni da im se mi više ne sjećamo ni naziva. Za one koji su TEBI bitni uvijek budi spremna i s napisanom zadaćom, ostali neka ti budu bitni samo zbog prosjeka ocjena.

4. Usporedi svoju zadaću s frendičinom – tako ćete najlakše provjeriti točnost svojih odgovora i rješenja i doći do točnog odgovora. Ako vam se odgovori totalno razilaze, proučite zajedno još jednom poglavlje u kojem se objašnjava predmetno gradivo.5. Utrkuj se s vremenom – navini budilicu ili mobitel na određeno vrijeme, kada predviđaš da bi trebala biti gotova (ali budi realna). Tijekom pisanja zadaće, imat ćeš osjećaj da se moraš požuriti da te vrijeme 'ne pregazi', a na kraju se nagradi nečime za uspješno odrađen izazov.

via GIPHY


Sretno! I pojuri na iduću obvezu! Ili samo uživaj u svojem zasluženom slobodnom vremenu...

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Srednja škola vs fakultet - koje su razlike u zadaćama?

Bi li ovo prošlo kod vas? Cura nije mogla napisati zadaću pa poslala mail profesoru

Koliko prepisuju učenici u Hrvatskoj i gdje najviše? Istraživanje u četiri županije je otkrilo puno toga

Škola vrijeme brzina obveze zadaća savjeti bitno

Još vijesti