Slika nije pronađena

Čini se da nisu samo tinejdžeri spavalice oni koji bi željeli da škola ujutro počinje malo kasnije. Iz Američke pedijatrijske akademije (The American Academy of Pediatrics) oglasili su se i izjavili da jutarnja smjena ne bi smjela počinjati prije pola 9.

AAP je objavila novi prijedlog vezan uz ovo pitanje u kojemu poziva na pomicanje početka jutarnje smjene u višim razredima osnovne i srednjim školama. Dr. Judith Owens, voditeljica tima koji je radio na prijedlogu novog pravilnika i ravnateljica medicine sna u “Children's National Medical” centru, objasnila je njihov stav:

Istraživanja jasno pokazuju da su adolescenti koji dovoljno spavaju manje skloni pretilosti i depresiji, rjeđe uzrokuju ili sudjeluju u automobilskim nesrećama, imaju bolje ocjene, više rezultate na standardiziranim testovima i, općenito, kvalitetniji život… Studije su pokalaze da je odgađanje ranog početka nastave ključni faktor koji bi adolescentima mogao pomoći da spavaju bolje kako bi mogli rasti i učiti.

Doktori i znanstvenici već godinama upozoravaju da su rasporedi nastave u neskladu s prirodnim obrascima spavanja tinejdžera, što su dodatno pogoršali i pametni telefoni.

Što vi mislite o ovome? Je li pomicanje jutarnje smjene dobra ideja koju bi trebalo realizirati?

L.B./izvor: Jezebel

foto: sxc.hu

tinejdžeri jutarnja smjena Spavanje

Još vijesti