Slika nije pronađena

Učenici 4.c razreda prirodoslovno – matematičke gimnazije u Srednjoj školi Krapina, snimili su video pod nazivom “Taoci”, kojeg se ne bi posramile ni neke renomirane produkcijske kuće.

Radi se o šest i pol minutnom filmiću, kojim su pokušali prikazati kako doživljavaju kurikularnu reformu te kako vide svoj položaj unutar samog sustava. Film je prikazan na Danu filozofije u SŠ Krapina te je izazvao niz pozitivnih reakcija. Da ovaj filmić nije slučajnost i da se radi o iznimno talentiranim mladim ljudima, dokazuje i činjenica da u srijedu putuju u Strasbourg, u posjet Europskom parlamentu, što im je nagrada za filmski uradak koji su već snimili prenosi portal zagorje-international.hr

'Trpamo znanje u vreću, ne uviđamo da ga prosipamo putem. Pišemo pa brišemo, pamtimo pa zaboravimo. Ovisni smo o računalima, mobitelima, pametnim satovima koji ubrzavaju i brišu stvarnost. Sve brže, brže, brže gubimo volju za stvarnim. Učimo, pišemo, žurimo, ne stižemo. Ponekad kad se nađemo blizu ruba pojavi se zagonetno pitanje: a tko sam ja?' pitaju se učenici u filmu. Znate li vi odgovor?


Foto/Izvor: zagorje-international.hr

I.N.

Pročitajte još:

Srednjoškolci na Smotri Sveučilišta: 'Još se dvoumim između fakulteta, ali tu definitivno treba doći'

Back to school: Kakve modne kombinacije tinejdžeri furaju u školu

Nisu bezobrazni, samo su smiješni: Huligani iz Gimnazije su najzabavniji srednjoškolci u regiji

obrazovanje srednjoškolci video

Još vijesti