Slika nije pronađena

Ispit iz hrvatskog jezika na državnoj maturi odgađa se za petak jer su u tri škole, umjesto eseja zakazanog za danas, podijeljeni ispiti iz hrvatskog jezika koji se trebao održati u utorak. Tako je ispit kompromitiran jer su otkrivena ispitna pitanja.

Koordinatori državne mature u tri hrvatske škole, Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju, Gimnaziji Antuna Gustava Matoša uĐakovu i V. gimnaziji Vladimira Nazora u Splitu, učenicima su na polaganju umjesto eseja (koji se trebao pisati danas) podijelili ispit iz hrvatskog jezika, prenosi Net.hr. Ispit se trebao održati u utorak, a s obzirom da su sada otkrivena pitanja ispit je propao pa se polaganje ispita iz hrvatskog jezika u cijeloj Hrvatskoj odgađa za petak, priopćio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Ispit iz hrvatskog jezika će se, po novome, održati u petak 31. svibnja 2013. u 14.00 sati, a sve pristupnike se moli da budu na ispitnim mjestima najkasnije 30 minuta prije početka pisanja ispita.

Ispit iz Grčkoga jezika, koji je prema kalendaru trebao biti održan 31. svibnja u 14.00 sati, održat će se 11. lipnja u 14.00 sati.

Na internetu već objavljena pitanja

Maturanti koji su vidjeli ispit su već otkrili njegov sadržaj. Među pitanjima su se našla i sljedeća:

- U kojem je stoljeću stvarao Mažuranić?

- Koje su od ponuđenih riječi etnici?

- Što je komorna drama?

- Kada je izašla Baudelaireova zbirka pjesama 'Cvjetovi zla'?

- Što je riječ sam (glagol, imenica ili pridjev)?

Tražilo se i znanje o sljedećim književnim djelima: Smrt Smail-age Čengića, Prijan Lovro, Cvjetovi zla, Combray, Suze sina razmetnoga, saznaje Dnevnik.hr.

Net.hr

>> Modni report: Slavonke i Zagrepčanke oduševljavaju i dalje!

Provjeri još...

>> Norijada: Evo kako su slavili zagrebački maturanti!
>> Lude stvari koje škole čine u ime sigurnosti

Škola Matura Državna Matura

Još vijesti