Slika nije pronađena

Budući da nam se često obraćate u situacijama kada se osjećate loše i kada vas muče obiteljski ili ljubavni problemi te poteškoće s učenjem i prijateljima, odlučili smo pozvati naše prijatelje s Hrabrog telefona da priskoče u pomoć i ponude vam rješenja i savjete. 


PITANJE: Trebam savjet u vezi ovog ljeta. Završila sam 3 srednje radim u dućanu sad sezonski. Stvar je da živim u baš malom mjestu i svi moji prijatelji iz škole su u gradu do kojeg ne mogu doci jer je bus skup i zbog posla ne mogu prespavati ili izaći tamo vani jer jednostavno ne stignem, izgubim cijeli dan i hrpu novaca samo za kavu u gradu.  Ovdje iz mjesta imam prijateljicu ali ona ima momka i s njime je cijeli dan. Preko ljeta su prije dolazili tu na ljetovanje ekipa cijela ali ove godine ih nema. Trebam savjet kako da učinim ljeto izdržljivijim - samo  vidim kako svi izlaze idu na kupanja a ja nemam ni kavu skim popiti i već vidim kako će mi se ljeto svesti na posao kuca i tjt. Osjećam se užasno jer znam da nije do mene ali ne mogu to nikako promijeniti nemam ideje. Mrzim ovo malo mjesto, osjećam se koda propuštam najbolje godine. Oprostite na dužini i molim teen da objavi.

ODGOVOR HRABRI TELEFON: Draga djevojko, hvala ti što si nam se obratila i time ukazala povjerenje. Žao mi je što čujem da se brineš oko toga hoće li ti ljeto biti dosadno. Iz svega što si napisala mi se čini da postoje neke prepreke druženju i izlascima koje želiš. Ipak, mislim da se može nešto smisliti i da postoje neki načini da barem nekad izađeš van i budeš s prijateljima. Ne znam koliko si udaljena od tog grada, ali pitam se možeš li zamoliti roditelje da te nekad odvezu k njima.

Mislim da bi bilo korisno kada bi roditeljima objasnila da ti je važno druženje i zamolila ih da ti pomognu u tome.

Rekla si i da u mjestu gdje živiš imaš prijateljicu, ali da ona većinu vremena provodi s dečkom. Pitam se što misliš o tome da razgovaraš s njom o tome možeš li se češće družiti s njima preko ljeta. Također, ljeto može biti dobra prilika za isprobati nešto novo. To mogu biti neke nove aktivnosti, nove knjige koje želiš pročitati ili filmovi koje bi mogla pogledati.

Ako želiš još razgovarati o ovome, pozivam te da nam se javiš na liniju Hrabrog telefona za djecu na broj 116 111, radnim danima od 9 do 20 sati. Također, možeš nam se javiti na chat putem linka www.hrabritelefon.hr/chat, radnim danima od 17 do 20 sati.

Puno pozdrava ti šalje,

tvoj Hrabri telefon

Foto: Pixabay

I.I.

Pročitajte još:

BFF u dobru i u zlu: 'Mojoj prijateljici je tata preminuo, kako da joj pomognem?'

Problem za svako prijateljstvo: 'BFF je našla dečka i ne prestaje pričati o njemu'

Zašto mi se ovo događa? 'Imaju mnogo mojih sramotnih slika, smiju mi se i svašta pričaju o meni'

Pomoć Ljeto hrabri telefon