Slika nije pronađena
I ti sigurno 'otvaraš dušu' svojoj BFF – govoriš joj o svojim strahovima, problemima, brigama i priznaješ joj ono što drugima ne bi. I vjerojatno se smatraš izdanom kada otkriješ da ona nije jedina koja zna nešto što si joj rekla u povjerenju.

Upravo tajne i jesu ono što nas najviše veže s našim prijateljima, zato ti preporučujemo da zauvijek šutiš o onome što ti kaže prijateljica (i predstavi kao tajnu.) Zašto? Nekoliko je razloga...

1. Nemaš pravo o tome pričati s drugima
– ako je tu informaciju tvoja BFF odlučila podijeliti s tobom, vjerojatno za to ima razlog. Da je željela da isto zna tvoja mama, ekipa ili susjed, rekla bi im sama. Pusti nju da odluči s kime će o tome pričati. Uostalom, nikad ne radi ono što ne želiš da drugi tebi rade – a ti sigurno ne bi voljela da se tvoje tajne prepričavaju...

via GIPHY


2. Zapitaj se zašto tajnu želiš 'izlanuti' – najčešći razlog je taj da imamo potrebu podijeliti tu informaciju s ekipom i pretvoriti tajnu u trač. I ti ćeš stvarno dobiti svoj kratki trenutak slave kada ju ispričaš pred društvom, ali dugoročno ćeš si napraviti problem. Tvojoj frendici bi se nakon toga potajno mogla smijati cijela škola, a tebi više nitko nikad ne povjeriti. Tajnu tretiraj s poštovanjem, molimo te, i ne mijenjaj ju za trenutak slave.

via GIPHY


3. Izgubit ćeš frendicu – smatraj se počašćenom što je upravo tebi odala svoju tajnu i imaj na umu da to znači da ima puno povjerenje u tebe. Većina ljudi teško stječe povjerenje u druge i dok dođu do te faze proći će puno vremena. I nakon tog incidenta, teško ćeš ponovno naći nekoga tko će ti reći svoje tajne.

via GIPHY


Pa što onda napraviti ako baš ne možeš više šutjeti?

Mi ti preporučujemo da razgovaraš s njom još jednom o tome – reci da te to saznanje (koje tretiraš kao tajnu) stvarno muči. Reci joj svoje mišljenje oko tajne koju je podijelila s tobom, daj joj savjet, probaj ju usmjeriti na pravi put... I uvijek se ponašaš prema njoj s puno poštovanja – ona to sigurno zaslužuje.

Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.
Pročitajte više:

Pet rečenica koje nikada ne bi trebala reći svojoj BFF

Šest faza svakog `best´ prijateljstva - u kojoj si sada?

5 stvari o kojima potajno brinu i dečki

prijatelji tajna trač bff frendica

Još vijesti