Slika nije pronađena

Nije lako pronaći pravog prijatelja koji će nas voljeti i cijeniti te prihvaćati i čuvati leđa čak i kada učinimo neku glupost.

Prava prijateljstva jako su rijetka i zato i jesu toliko vrijedna. Mnogi ljudi na kraju života shvate da su imali samo jednog ili eventualno dva prava frenda.

Znaš li ti što je potrebno da te netko nazove dobrom prijateljicom? Ako se prepoznaješ u sljedećim znakovima, moramo te razočarati, ali pred tobom je još dug put učenja kako funkcionira iskreno prijateljstvo:


#Tračaš svoje prijatelje

S Anom pričaš o Petri, a s Petrom o Nini? I tako u krug? Ako ćeš s jednom prijateljicom komentirati drugu iza njenih leđa, onda znaj da te sigurno neće smatrati pravom frendicom – barem čim sazna što radiš. Ponekad moramo stisnuti zube i pregristi jezik čak i ako nas je prijateljica opravdano naživcirala. Prijatelje prihvaćamo sa svim njihovim manama i nedostacima, sjećaš se?


#Kopiraš

U redu je ako ti se sviđa stil, nova ogrlica ili torba tvoje prijateljice, ali ako odmah trčiš u dućan po istu stvar, druga osoba sigurno neće biti oduševljena. Umjesto da ju kopiraš te da početne izgledati kao klonovi, pohvali njen stil i zamoli ju da te savjetuje prilikom kupnje.

#Odbacuješ

Kada nađeš dečka ili se počneš intenzivnije viđati sa simpatijom, zaboravljaš na prijatelje? Odjednom nema više druženja, kava, izlazaka jer je tvoje slobodno vrijeme rezervirano isključivo za dečka, a čim prekinete, javljaš se davno zaboravljenim prijateljicama. Žao nam je, ali to rade stvarno grozni prijatelji.

#Nadmećeš se

Kada se tvoja frendica pohvali školskim ili

sportskim uspjehom, ti uvijek moraš spomenuti kako si i ti napravila

nešto značajno? Gdje ima ljubomore, nema pravog prijateljstva. S

frendicom plačeš kada je tužna, ali se i veseliš kada je radosna.


#Ostavljaš ih na cjedilu

Nema gore stvari nego kada ti prijatelj, na kojeg računaš u potpunosti, u posljednoj minuti javi s glupom izlikom objašnjavajući da se neće pojaviti na dogovorenom izlasku ili susretu. Kada ti je netko pravi prijatelj, nikada te neće ostaviti na cjedilu, posebno ako se radi o nečemu važnom.

#Zadirkuješ

Potpuno je cool da se ponekad našališ sa

svojim prijateljima i bocneš ih, jednako kao i da prihvatiš šalu na svoj

račun, ali ako neprestano podbadaš i ismijavaš svoje frendice, tu više

nema dobre namjere. Ovakve prijatelje nitko ne želi.


Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

6 stvari koje ne trebaš raditi drugoj djevojci – čak i ako ju ne podnosiš

Provjeri dopuštaš li da te prijatelji iskorištavaju

7 stvari koje ne smiješ dopustiti frendovima da ti rade – ni najboljima!

loša Prijateljica

Još vijesti