Slika nije pronađena
Većina tinejdžera naviše problema ima upravo s roditeljima – često se međusobno ne razumiju, prioriteti nam se razlikuju, mi znamo mijenjati raspoloženja i mišljenja, oni biti prekruti... I to je oduvijek bilo tako, vjerojatno zbog generacijskog jaza.Ali ono što ih najviše 'čudi', a nama je svojstveno su:

1. Nesanica
– naravno da nikad ne idemo spavati na vrijeme i nikad ne spavamo dovoljno. Zašto? Zabuljili smo se u novu seriju, dopkali na Fejsu ili čitali knjigu. To uopće nije zabrinjavajuće: spavat ćemo kad bude nam se dalo;2. Bitan nam je izgled – naravno da nas iznervira onaj prištić na našem čelu ili smo zaokupljeni ljepotom pa čitamo sve modne vijesti jer, hej, želimo ostaviti dobar dojam.3. Modne kombinacije koje naša mama ne bi nosila – da, i? Ne želimo da nam mama pere najdraže traperice svaka tri dana jer će se isprati. I ne želimo onu bakinu ogrlicu samo zato jer je od platine. Želimo look koji možda nećemo željeti nositi za tri dana.


4. Ponekad se ne možemo koncentrirati ili fokusirati – lako nam pažnju odvuče neka nova objava na Instagramu, nakon poziva frendice zaboravimo što je tata počeo pričati... događa se.5. Slušamo glazbu koju ne slušaju naši starci – kao da su oni slušali istu koji i naši bake i dede kad su bili ko mi... sami ju biramo i ne volimo kad nam se odabir nameće.


6. Mijenjamo prehrambene navike – ponekad bismo jeli samo 'junk food', ponekad si radimo smoothije. Neke dane pazimo da ne jedemo kasno navečer, a druge se gušimo u sladoledu.To je jednostavno tako – razlike postoje i s njima se mirimo. Nemojte misliti da je ikad bilo drukčije.

Foto: Pixabay/Shutterstock

M.Z.

Pročitajte još:

Jedva čekaš da starci odu – čudne stvari koje svi rade kad su solo kod kuće

Frendice, dečko, starci - situacije u kojima se živciraš, a ne bi trebala

Prestani se svađati s mamom uz ovih 6 savjeta

Izgled Svađa Prehrana nesanica starci fokus razlike glazba savjeti

Još vijesti