Slika nije pronađena

Možda najneugodnija situacija ikada je kada ne znaš ili se ne možeš sjetiti kada tvoj prijatelj ima rođendan. Osim što ne znaš kada mu je rođendan, ne možeš se snaći u toj situaciji pa niti ne znaš na koji način ga pitati ili saznati o kojem datumu se radi. No, i za takve nezgodne situacije postoji rješenje.

Uvijek postoji rješenje za sve, pa tako i za situaciju kada ne znaš kada je tvojem prijatelju rođendan. Naravno da ga uvijek možeš izravno pitati, no neki bi se mogli i naljutiti još posebno ako znaju kada je tvoj rođendan. Da bi ti bilo lakše izbjeći takve neugodne situacije, doznaj na koji način možeš saznati o kojem se to točno datumu radi, a da izbjegneš sve neugodnosti.

1.Provjeri stare slike i objave na Facebooku

Ako ta osoba nema napisan datum rođenja na svom Facebook profilu, probaj pronaći neke informacije među starim slikama ili objavama. Možda postoji neka starija slika s njihovog rođendana pa onda prema datumu objave možeš zaključiti o kojem danu se to točno radi. Još jedna opcija su stare objave na Facebook profilu ako mu je netko prije nekoliko godina čestitao rođendan na 'zidu', kao što je to tada bilo popularno, također možeš vidjeti dan te objave i zaključiti kada mu je zapravo rođendan.

 

2.Pitaj ga za horoskop

Ne moraš se duboko razumjeti u horoskop, dovoljno je da znaš otprilike koji mjesec je namijenjen za koji horoskopski znak. Kada ti kaže, detaljniju informaciju o rođendanu možeš dobiti ako ga pitaš npr. 'Ček, jesu li Jarci početkom ili krajem siječnja?' – tako možeš dobiti više detalja o njegovom datumu!

3.Spomeni svoj rođendan

Spomeni svoj rođendan, možda u smislu da jedva čekaš slaviti idući kako bi ga mogao pozvati kao svog gosta. Prijatelj možda razmisli i u tom trenutku spomene svoj rođendan i to da će i on tebe pozvati pa mu možeš postaviti više pitanja o tome gdje će slaviti i kako zamišlja svoj rođendan.

4.Razgovaraj sa zajedničkim prijateljima  

Zajednički prijatelji su najbolji izvor svih informacija – najlakša metoda je da pitaš nekog od njegovih ili vaših zajedničkih prijatelja kada je točno datum njegovog rođendana. Netko od njih će sigurno znati, a ako nemate zajedničke prijatelje, probaj pitati njegovu obitelj i vjerujemo da ti nitko neće zamjeriti ako ih to pitaš.

5.Pitaj ga za najbolji rođendan koji pamti

U razgovoru probaj izvući što više informacije pa ga upitaj koji rođendan mu je do sada ostao u najljepšem pamćenju i zašto. Osim toga, u razgovoru probaj doznati u kojem godišnjem dobu pada njegov rođendan, kao npr. 'Jesi li slavio rođendan negdje vani jer je bilo toplo ili u zatvorenom prostoru jer je bilo hladno?' – vjerujemo da ćeš zato uspjeti!

Pogledajte još:

'Prijatelji' iz srednje škole koje možeš i ostaviti u srednjoj – oni ti ionako nisu pravi prijatelji

Igre koje možeš zaigrati s prijateljima kada vam je dosadno - neke će vas vratiti u djetinjstvo

Ovo ljeto umjesto da se družiš sa svojim mobom i ne radiš ništa - isprobaj neku od ovih zabavnih aktivnosti

rođendan zaboravljen rođendan kako saznati datum rođenja

Još vijesti