Slika nije pronađena

Iako mnogi kažu da muško-ženska prijateljstva ne postoje, ti imaš najboljeg frenda koju ruši te pretpostavke? Poznaješ ga od djetinjstva i uvijek ga prvog nazoveš kad imaš problema s dečkom ili starcima. No, odjednom šok – tvoj BFF našao je novu curu koja je, blago rečeno, PREEEGROZNA! Što napraviti kad je nova cura tvog frenda prava 'rospija'?

1. Razmisli zašto ti se ne sviđa

Prije nego što je napadnemo, možda je nova cura tvog frenda sasvim kul i simpa. Najprije razmisli o tome zašto ti se ne sviđa i što te toliko smeta na njoj. Možda stvarno nije okej cura, a možda si ti samo ljubomorna. Iako smo zaključili da muško-ženska prijateljstva jesu moguća, s jedne strane često se rode neki jači osjećaji. Možda ti se tvoj muški BFF sviđa, a ti toga nisi ni svjesna. U tom slučaju, razmisli o svojim osjećajima i postupi kako sama osjećaš.

via GIPHY


2. Pokušaj ju bolje upoznati

Možda imaš osjećaj da je curka antipatična i nezanimljiva, ali to ne možeš znati sigurno ako je nisi upoznala, zar ne? Pozovi ju na kavu, izvedi ju u kino ili popričaj s njom kad tvojeg frenda nema u blizini. Tko zna, možda i ti shvatiš što on vidi u njoj i usput stekneš novu frendicu.


3. Nemoj ga tražiti da bira između vas

Okej, shvatila si da se nikad, ali NIKAD ti i ona nećete složiti. Što sad? Ono što bi bilo najgore da u tom trenutku napraviš jest da ga tjeraš da bira – ONA ILI TI. Iako postoji mogućnost da izabere tebe, ovakvim agresivnim prisupom mogla bi ga samo udaljiti od sebe. A to sigurno ne želiš. Daj mu priliku da sam shvati kakva je ona cura, a s obzirom na to da ga dovoljno poznaješ, najvjerojatnije će i on s vremenom shvatiti da ona jednostavno nije za njega.

via GIPHY


I na kraju... Ako voliš svog frenda i vidiš da je sretan s novom curom, pokušaj je prihvatiti i biti mu podrška. Ipak si mu prijateljica koja bi se uvijek trebala veseliti zbog njegove sreće, s kim god je pronašao.


Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

AWKWARD 20 pitanja koja svaka cura želi postaviti svojoj mami, ali ih nijedna ne može izgovoriti

Psi su sve – šest razloga zašto bi svaki slobodni trenutak trebala provoditi sa svojom njuškicom

Razlika između frendica i BFF – što nju čini toliko posebnom?

prijatelji nova cura savjeti za cure