Slika nije pronađena
Sasvim je normalno da ti ponekad dođe da se uspoređuješ s nekim. Bila to tvoja najbolja frendica, sestra ili bivša cura tvog dečka. Ali, što se dogodi ako počneš uspoređivati svoju vezu s vezom tvoje BFF?

1. Zapitaj se zašto se to događa
Iako si sretna što je tvoja BFF našla dečka, sve više ti se čini da svoju vezu stalno uspoređuješ s njenom. Prije nego što svoju vezu počneš uspoređivati s frendičinom, razmisli o tome zašto to uopće radiš. Jesi li i inače po prirodi ljubomorna osoba ili samo nisi zadovoljna svojom vezom? Možda ti i dečko trenutno imate problema zbog kojih imaš dojam da je svaka veza bolja od ove tvoje? Definitivno nešto o čemu bi morala dobro razmisliti, a možda i popričati s dečkom.

via GIPHY


2. Više se posveti svojoj vezi
Umjesto da se zamaraš time volite li se ti i tvoj dečko više nego što se vole tvoja frendica i njezin dečko, radije se posveti vašoj vezi. Izvedite se u kino, otiđite na večeru ili isplanirajte neki zajednički put. Ionako nisu važni drugi koji vas okružuju, važno je samo da se volite, zar ne?

3. Nije sve uvijek kako ti se čini

Možda ti se sada može činiti da je tvoja frendica upoznala srodnu dušu s kojom će ostati zauvijek, to ne mora biti točno. Uostalom, ti vidiš samo ono što ti tvoja BFF želi pokazati. Naravno da će reći da je sretna i zadovoljna, ali to ne mora značiti da ona to uistinu jest. Nikad nije ništa onakvo kakvim se izdaleka čini, pa tako ni ti ne možeš saaa sigurnošću znati kako se oni osjećaju ili ponašaju kad su solo.

via GIPHY


4. Razmisli o prijateljstvu između tebe i tvoje najfrendice
Kakbvo je to prijateljstvu u kojem se ne veseliš zbog sreće svoje frendice nego je nastojiš umanjiti? Rekli bismo da po svemu tome vi baš i niste najbolje frendice, barem ako vam se to događa stalno. Zasniva li se vaše prijateljstvu u 'natjecanju' oko dečkiju, boljih ocjena ili društva – vrijeme je da prihvatiš da to nije pravo prijateljstvo.

5. Priznaj svojoj frendici kako se osjećaš
U slučaju da te ova situacija stvarno muči i misliš da imaš problem koju bi trebala riješiti, podijeli ga sa svojom frendicom. Bit će ti lakše ako svojoj BFF kažeš što osjećaš. U tome je uostalom i ono pravo prijateljstvo - 'u dobru i zlu'.

via GIPHY


I na kraju... Nemoj misliti da si zbog ovakvih osjećaja loša osoba, u našoj je prirodi da ponekad zavidimo ljudima, pa čak i kad za to ne postoje posebni razlozi. Znaj da nijedna ljubavna veza nije ista, u svakoj postoje i usponi i padovi koji su sasvim normalni.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

HOROSKOP Što tebe tjera se pretvoriš u ljubomorno čudovište?

Ženska ljubomora - ovo su razlozi zbog kojih su cure grozne jedna prema drugoj

Bolest zvana ljubomora: kako je izliječiti?

prijatelji bff savjeti za cure

Još vijesti