Slika nije pronađena

Ne prođe tjedan dana, a da se ti i tvoja bff ne zakačite oko neke gluposti. Za pet minuta ste si opet bff, ali jednostavno bi vam bilo dosadno da se ne posvađate pa čak i oko toga što ti nikad nemaš olovku u školi pa ti ona stalno posuđuje.

No, neke svađe su jednostavno rezervirane samo za školu i kasnije ćeš se smijati da ste se uopoće raspravljale o tome. Kasnije će doći neke druge situacije kao što su plaćanje računa, ne imanje vremena za kave ili to što te otkantala zbog muža/djece, ali za sada su tu neki drugi problemi.

1. Upucava se tvojoj simpi – iako ti je po stoti put rekla da su samo frendovi, mrziš što se zeza s njim ili joj on pomaže oko zadaće. Budući da ćeš nakon dvadesete već tisuću puta doživjeti ovo ili ćeš se prestati uzrujavati jer joj vjeruješ ili ona to više neće raditi jer zna da ti smeta. Dok si mlađa možda ti je bed, ali sasvim je okej reći: 'Ej, znaš da mi se Marko sviđa pa mi je bed kad se ti tako zezaš s njim'. Ako je prava, onda će uvažiti ovo i neće se više na takav način družiti s Marko.


2. Ljubomorna je na tebe – možda su u pitanju tvoje ocjene, to što imaš dečka ili to što imaš bolju kameru na mobitelu. Zeznuta je stvar ljubomora, ali s godinama ćete shvatiti da je najvažnije da se volite i da ste si podrška. Možda ćeš kasnije biti ljubomorna ti na nju jer ima bolji posao ili svoj stan, ali to je sve neka zdrava ljubomora koja te može samo motivirati. Na kraju krajeva, tvoja ti bff može i pomoći u hrpi situacija.


3. Ti si u popularnoj ekipi – možda se izvan škole družiš s nekom cool ekipom, a ona ne. Kad završiš osnovnu ili srednju školu shvatit ćeš da su neka prijateljstva bila lažna, a samo ona prava će opstati. Samo pazi da na vrijeme razmisliš o tome s kime si prijateljica i zašto.


4. Nikako da ti vrati majicu – posudila si joj onu plavu vestu prije tri tjedna i nikako da ti vrati. Prva reakcija je da se naduriš na nju i namjerno joj ne bi vratila njezinu crnu haljinu dok ona tebi ne vrati vestu. Starije cure ovaj bi problem jednostavno riješile: 'Tea, vrati mi više onu majicu. Znaš da je obožavam, nemoj biti takva'. Kraj priče.


5. Ignoriranje poruka – naljutila si se zbog nečega i jednostavno si ju odlučila ignorirati na svim društvenim mrežama. Nemoj to raditi. Starije cure će otići u grad na cugu, razgovarati o svemu i kasnije otići na neku finu klopu. Zvuči skroz cool.


6. Ljuta si jer je iskrena – rekla ti je da je vidjela tvog dečka da te vara, rekla ti je da ti majica ne stoji najbolje ili da joj se ne ide van. Možda je tvoja reakcija na prvu ljutnja, ali s vremenom ćeš shvatiti da nema veće sreće od iskrenosti i da su ti samo oni koji su iskreni pravi prijatelji. Ostalo je sve samo fejkanje.


7. Ne pušta te na miru – želi se družiti s tobom u školi, nakon škole i prije škole. Voliš se i ti družiti s njom, ali nekad ti se jednostavno ne da. Često to rješavaš da joj lažeš i izmotavaš se ili se jednostavno posvađate. Starije cure to će riješiti tako da će se reći nešto ovakvo: 'Ana super mi se družiti s tobom, ali malo me smeta što bi se ti baš stalno družila. Nekad možemo otići s nekim drugim na kavu i dalje si mi ti bff, ali jednostavno mi treba malo prostora.' Moguće je da će se malo uvrijediti, ali s vremenom će shvatiti i možda ju to potakne da i ona nađe neke druge hobije ili interese.


8. Novac kao veliki problem – ona dobiva veći džeparac od tebe i onda je tebi bed jer ne možeš nikud s njom ili ne možeš si priuštiti neki skupi izlazak. Na kraju se posvađaš s njom zbog neke skroz desete stvari, ali u biti je najveći problem novac. Još jednom – iskreno joj reci kako se osjećaš.Starije frendice također se svađaju oko gluposti, samo su te svađe rjeđe jer si konačno naučila reći što te smeta. A i frendice s kojima se družiš kao starija ti uglavnom su ozbiljnije i puno dulje ih znaš pa ti nije problem nešto im reći u lice.

Foto: Pinterest/Giphy

I.I.


Pročitajte još:

Ovo će biti dugačak dan: Kako to izgleda kada se BFF ne pojavi u školi?

Vrijeme je da kažeš hvala - situacije u kojima te spasila tvoj BFF

Sve prave BFF napravile su ove stvari zajedno - jeste li i vi?

Svađa bff frendica

Još vijesti