Slika nije pronađena

Počela je nova školska godina i polako shvaćaš da neke stvari više nisu iste – tvoja BFF postala je elita. Povratak u školske klupe nikada nije bio teži i ne znaš što napraviti?

Možda je sve samo faza i uskoro ćete opet samo vas dvije dijeliti tajne, a možda je vrijeme za neke nove početke. Ipak, od prijateljstva nikad ne treba odustati i ovo su savjeti koji će ti pomoći kako da vratiš svoju BFF.

1. Ne reagiraj ljutnjom

Došla si u školu i shvatila da tvoja BFF sada pripada nekom drugom svijetu. Iako će ti možda prva reakcija biti ljutnja i poželjet ćeš svima ispričati neku njezinu tajnu ili pak izmisliti neki trač – jednostavno nemoj. Kao prvo, drži se zlatnog pravila da ne radiš ono što ne želiš da netko radi tebi. Kao drugo, svatko ima pravo družiti se s kime želi, a ako ste prave prijateljice ova faza neće trajati zauvijek.2. Razgovaraj s njom

Ukoliko pak primijetiš da od kad je postala dio elite ne razgovara više s tobom ili se ponaša drugačije jednostavno razgovaraj s njom. Zamoli je da ostane nakon škole kako biste mogle u miru porazgovarati i reci joj kako se osjećaš. Možda ona misli da ti nju ignoriraš pa sve ispadne običan nesporazum. Možda joj jednostavno bolje odgovara novo društvo, ali onda ćeš barem znati na čemu si.


3. Pusti je da ide

Ako se niti nakon razgovora ništa nije promijenilo i ona je i dalje dio elite, pusti je. To je njezin izbor i sve silne poruke ili stalkanje po društvenim mrežama neće promijeniti činjenicu da ona sada ima novo društvo. Gledaj to priliku da upoznaš samu sebe, ali i da shvatiš da ona nije bila za tebe i da je vrijeme da upoznaš novu bff. Ovo su situacije kada to stvarno više nije to:

Ne zanimaju je tvoji problemi

Nije sretna zbog tebe

Zove te samo kad nešto treba

Odaje tvoje tajne

Širi laži o tebi


4. Plakanje je okej

Svi ovi savjeti zvuče jednostavni, ali izgubiti najbolju prijateljicu jedan je od zagirurno najgorih osjećaja na svijetu. Imaš se pravo plakati, imaš pravo gledati tužne filmove i slušati  Lanu del Rey na repeat. Vjeruj nam, s vremenom će ti biti bolje. Isplakati se moraš jer biti tužan je normalna situacija nakon prekida bilo kakve veze, ali ne smiješ dopustiti da taj osjećaj prevlada.


5. Misli na dobre stvari

Ukoliko stvarno prekinete prijateljstvo, uvijek se sjećaj samo lijepih stvari. Dobri stari trenuci će uvijek biti lijepi bez obzira što se dogodilo među vama. Probaj cijeniti to što si imala dok stvaraš neke nove uspomene s novim ljudima. Također, ako te prijateljica ostavila zbog popularnije ekipe normalno je da se osjećaš manje vrijednom. No, moraš znati da tvoje vrijednosti ne određuju drugi već ti sama. Nauči voljeti samu sebe, smiješi se, radi stvari koje te čine sretnom i radi na tome da postaneš bolja osoba. To će ti pomoći da skupiš samopouzdanje i prvivućeš ljude slične sebi, pa s vremenom elita više neće biti bitna.


Foto: Arhiva

I.I.

Pročitajte još:

Najčešći problemi s BFF i kako ih riješiti

Ne traju uvijek vječno: brutalna istina o srednjoškolskim prijateljstvima

Što učiniti kada BFF nađe novu najbolju prijateljicu

Prijateljica elita prijateljstvo bff