Slika nije pronađena

Početci nisu lagani – prvo treba pronaći osobu s kojom možeš razvijati prijateljski odnos. Nedavno smo pisali o istraživanju koje je utvrdilo da bi ti osoba trebala biti što sličnija da bi ti mogla postati BFF. No, kakvu god osobu izabrala s njom ćeš proći kroz ovih sedam faza.

1. Predrage i predobre ste jedna prema drugoj – daješ joj cijelo vrijeme komplimente, ali i ona tebi. Još uvijek se upoznajete i trudite se impresionirati jedna drugu. Kada dođete u neke kasnije faze, ti i BFF ćete se sa sjetom sjećati ovih dana.

via GIPHY


2. Brinete da niste previše opsjednute vašim prijateljstvom i da ne ispadnete naporne jedna drugoj – sada si sigurna da ta cura je materijal za BFF pa ju ne želiš otjerati od sebe. Najradije bi ju pozvala da živi s tobom i svugdje išla s njom, ali bojiš se da tvoji prijateljski osjećaji neće biti uzvraćeni, pa si nervozna. Ne brini, to je normalno.

via GIPHY


3. Nerazdvojne ste – sada si sigurna da i ona tebe voli jednako kao i ti nju (a to je najviše na svijetu). Dolazite svugdje 'u paketu' i konačno imaš partnera u svim zločinima. Svi znaju da ste BFF, pa vas i na sve rođendane ekipa zove zajedno.

via GIPHY


4. 'Reći ću ti sve i to iskreno, bez uljepšavanja' faza – više nema nikakve potrebe da si tepate ili ugađate – sada konačno možete biti 'svoje' i prirodne. Ponekad joj kažeš u lice i neke ružne stvari, ali u dobroj namjeri (da ti se npr. ne sviđa njezin dečko ili da joj nove trapke nisu baš bile dobar izbor). Vjerujete si međusobno, pa se konzultirate prije donošenja bilo kakvih ozbiljnijih odluka.

via GIPHY


5. Nemate više tajni – sada više nikome na svijetu ne vjeruješ kao njoj. Znate sve jedna o drugoj, pa čak i najmračnije tajne. U vaš odnos drugi nemaju pristupa – sasvim ste si dovoljne i osjećate se povezanima.

via GIPHY


6. Imate interne fore koje drugi ne razumiju – svi drugi koji se nađu s vama u društvu, budu malo izolirani, budući da ne kuže vaše fore. Vi se na svoj način možete zezati satima i danima, ali vaši razgovori zvuče poput binarnih kodova.

via GIPHY


7. 'Tvoja obitelj je moja obitelj' faza – kod svoje BFF se sada već osjećaš kao kod sebe doma. Točno znaš gdje stoje tanjuri, gdje žlice, a gdje čaše i vaše mame već se dobro poznaju. Svejedno je gdje ste – vaši starci su sigurni da ste dobro kada ste zajedno. U ovoj fazi si sigurna da sav trud nije bio uzaludan.

via GIPHY
Foto: Giphy/Unsplash

M.Z.

Pročitajte još:

Da bi ti bila BFF, mora biti 'ista ti' – znanost potvrdila da biramo sebi slične ljude

Znanost je potvrdila: ženska prijateljstva bitnija su od veza

Testiraj vaše prijateljstvo - možete li komunicirati samo pogledom?

Prijateljica anketa prijateljstvo prepoznati faze bff