Slika nije pronađena

Povjerenje se gradi godinama, a može se razoriti u jednom trenutku. Uvijek se trebamo truditi da se to ne dogodi, ali s obzirom na to da smo ljudi- često i griješimo.

Svaka veza mora počivati na povjerenju i uvažavanju bez obzira govorimo li o ljubavnom odnosu ili prijateljstvu.

Jednom kada se povjerenje poljulja, ono se teško vraća, ali ga nije nemoguće ponovno steći. Nekada iznevjerimo prijateljicu, a da toga nismo ni svjesni jer često ne razmišljamo o vlastitom ponašanju.

U slučaju da si zabrljala i želiš steći prijateljičino povjerenje nakon što zabrljaš vrijeme je da pročitaš što ti je činiti:

Moraš shvatiti u čemu si pogriješila

Ono što te dijeli to ponovnog stjecanja povjerenja svoje BFF je to da shvatiš u čemu je problem. Moraš znati zašto se ona ljuti ili zašto je razočarana, a prije svega u čemu si pogriješila. Ako nisi svjesna svog ponašanja tada bolje da se ni ne trudiš oko nje jer je tada to lažno s tvoje strane. Druga opcija je ta da ju pitaš i da porazgovarate. Zapamti- čovjek uči na svojim greškama, ali i uči dok je živ.


Ispričaj se

Najlakše je reći `oprosti`, ali isprika je ono što svatko želi čuti nakon što ga druga osoba povrijedi ili iznevjeri. S `oprosti` ne možemo odmah sve ispraviti, ali tada prijateljici šaljemo poruku da shvaćamo u čemu smo pogriješili, ali shvaćamo i da je povrijeđena te da smo mi za to krivi.Daj joj vremena i prostora

Bez obzira na to što je bio uzrok pucanja njenog povjerenja, moraš joj dati vremena, ali i prostora. Moraš shvatiti da vaš odnos možda nikada neće biti isti, ali opet i može ponovno biti takav. Kako god bilo prijateljici moraš dati vremena kako bi mogla o svemu razmisliti, preispitati svoje odluke i sve druge stvari koje idu uz to. Osim toga, njoj treba i prostora što znači da ju ne trebaš stalno bombardirati s porukama isprike ili stalnim pozivima na kavu ili druženje. Premda te voli, o tebi trenutno nema najljepše mišljenje i zato joj ne trebaš dosađivati. Ne morate se ni čuti ni vidjeti jedno vrijeme kako bi mogle razmisliti o svemu.Povjerenje vrati svojim djelima, a ne riječima

Jezikom je uvijek najlakše `mlatiti`, zato riječi i ne znače puno. No, djela su tu kako bi spasila i popravila stvar. Ne postoji uzalud latinska izreka koja kaže `Djela, ne riječi`, jer djela pokazuju puno više od pukih riječi. Djela reflektiraju naše misli i osjećaje prema nekoj osobi. Ako se želiš iskazati tada to učini djelima, a sama najbolje poznaješ svoju BFF pa ćeš sigurno znati što sve trebaš učiniti, a što ne.


Nemoj u vaš odnos uvlačiti druge ljude

Drugim ljudima uopće ne bi trebala pričati o sukobu tebe i BFF ili o bilo kojem drugom razlogu poljuljanog povjerenja. To osobito ne bi trebala pričati vašim zajedničkim prijateljima jer će to kad-tad doći do BFF. Tada će misliti da ju ogovaraš i mutiš iza leđa premda si mislila samo olakšati dušu pred nekim.


Budi iskrena

Možda nismo odmah spomenuli, ali povjerenje se gradi na istini. Moraš pokazati BFF da si spremna se posvetiti vašem prijateljstvu i ponovnom stjecanju njenog povjerenja. Iskrenost treba biti na prvom mjestu i tada joj trebaš reći sve- ako si se dopisivala s njenom simpatijom na neprimjeren način, vrijeme je da joj kažeš jer tajni između vas više ne smije biti.


Nemoj ponoviti istu grešku

Ponavljanje greške bi u ovom slučaju moglo biti fatalno za tvoje prijateljstvo. Ako nisi ništa naučila iz prošle greške, nema koristi od ponovnog ispričavanja i analiziranja svog ponašanja. To samo znači da nisi shvatila cijelu poantu ponovne obnove povjerenja.
povjerenje kako vratiti povjerenje prijateljstvo bff

Još vijesti