Slika nije pronađena

Većinu svojeg vremena osjećaš se kao 'Malcolm u sredini', a kako i ne bi? Dok je tvoja starija sestra uvijek najpametnija, a mlađa sestra uvijek najslađa – ti kao da ostaješ po strani.

1. Nisi više najmlađa

Još donedavno bila si najmlađe dijete koje je uvijek bilo u centru pozornosti. A onda je stigla ona – mlađa sestra zbog koje si 'zapela u sredini'. Sada te više skoro ni ne primjećuju, uvijek stojiš po strani i čekaš da napokon 'dođeš na red'. Pomiri se s tim, tvoje dobro je prošlo.

via GIPHY


2. Uvijek se izvučeš

Evo barem jedne dobre stvari. Zahvaljujući tome što si srednje dijete, često se izvučeš iz problema jer te ionako nitko ni ne primjećuje. Starija sestra često padne u nevolje jer je ona, ipak najstarija pa bi trebala biti i najpametnija. Mlađa sestra često sluša prodike jer 'još treba učiti od svojih starijih sestara'. Kako god okreneš, tebi je definitivno najsigurnije u sredini.

via GIPHY


4. Nikad ne možeš pobijediti u svađi

3. Uvijek si ili preodrasla ili 'prebalava'
Sa svojom sestrom ne možeš se igrati jer bi trebala biti ozbiljnija od nje, a izlasci sa starijom sestrom nisu ti dozvoljeni - jer si još premlada. Te argumente tvoji su roditelji počeli koristiti aa dnevnoj bazi, a ti ionako ne možeš pobijediti.

Kada si srednje dijete, u svađi sa svojim bratom ili sestrom nikad ne možeš pobijediti. Ili si premlada da bi razumjela ili si preozbiljna da ne bi mogla procijeniti da do svađe ne bi smjelo ni doći. Kako god okreneš, sreća definitivno nije na tvojoj strani.

via GIPHY


5. Uvijek moraš dijeliti

Što god bilo u pitanju, sa svojom starijom sestrom, a još više ako je u pitanju mlađa, UVIJEK moraš nešto dijeliti. Čak ti se čini da ni nemaš ništa svoje, sve tvoje stvari zapravo je 'prisvojila' tvoja sestra. Ustvari, imaš li uopće svojih stvari? Izgleda da si sve ionako naslijedila od svoje starije sestre.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

OMG Poredak rođenja u obitelji utječe na naš karakter i odabir zanimanja?!

Poredak je bitan: redoslijed rođenja otkriva kakav će dečko biti u vezi

Znanost je dokazala: mlađa braća su sklonija problemima, a starija su pametnija

Obitelj sestre