Slika nije pronađena

Ovog tinejdžera iz Hrvatske vršnjaci su toliko zlostavljali da je završio na apaurinima i ima PTSP. Ne može ići u školu jer njegovim putem idu i zlostavljači.

'Ja bih tebi najradije polomila sve prste i radila ti stvari koje radi onaj lik iz Slagalice strave (...) Nemoj se čuditi ako te netko na kraju ulice dočeka and kill the shit in you. (...) Ako takneš bilo koju curu i padne joj dlaka s glave, ubit ću te. E molit ćeš me da te ne ubijem, izrezat ću ti sve dijelove tijela i dati svinji da ih pojede...' to mu je na Facebooku napisala 13-godišnja djevojčica.

Iako nije bio agresivan prema njoj i prijateljicama, djevojčice su ga uzele na pik. I to dijelom zbog njegovih odličnih ocjena, tvrdi majka. Sustavno su ga maltretirale uvredama i gestama.

Zbog bullyinga je promijenio dvije škole, ali u svakoj isti scenarij: djevojčice i dječaci bi ga vrijeđali, tukli, maltretirali. Ravnatelji škola i prosvjetna inspekcija nisu ništa poduzeli piše Jutarnji list.

Sve je počelo na kraju šestog razreda, bili su zavidni zbog ocjena. Djevojčica s kojom se dječak intenzivno družio odmalena naprosto se okrenula protiv njega i povukla ostale cure u razredu. Njihovo iživljavanje postalo je sve okrutnije. Napisali bi na Facebooku: ‘Mi te svi mrzimo. Što radimo sutra? Tučemo M. K.

Nakon ovakvih događanja, njegova majka odlučila ga je upisati u drugu školu. Drama se, međutim, nastavila i u susjednoj školi u istoj ulici.

- Preko Facebooka su izvijestili učenike iz nove škole tko im dolazi i učenici su nastavili agresivno napadati M. K., nakon čega je izbio incident. Suprotstavljajući se maltretiranju, moj se sin fizički sukobio s jednim od dječaka. Ravnatelj škole zatražio je da se odmah ispiše a da nije poslušao objašnjenje ili razmislio o nekoj blažoj pedagoškoj mjeri s obzirom na to da je bila riječ o jednom udarcu bez posljedica - kaže majka.

U šestoj školi u koju je došao je napokon pronašao mir. Nadamo se da će se zlostavljani dječak oporaviti od trauma koje je doživio.

Što vi kažete na ovakvo iživljavanje? Tko je kriv za to – roditelji, škola ili sami zlostavljači? Događa li se to i u vašim školama?

Foto: Photoexpress
I.N.

bullying