Slika nije pronađena

Nema gore situacije nego kad čuješ da netko širi neistine o tebi po cijeloj školi. Tračevi su najgora noćna mora većine cura i to je jedna od onih situacija u kojima se nitko ne želi naći. A ipak – gotovo svakodnevno čuješ ili kažeš jedan trač.

Najgore je možda kad saznaš da te tračala bff ili neka draga osoba. Nema čarobnog rješenja i tračeva će uvijek biti, ali imamo nekoliko savjeta kako da ta situacija ipak bude malo lakša.


1. Smiri se – nema gore situacije i ljuta si i tužna u isto vrijeme. Ali najvažnije je – duboko udahnuti. Daj si vremena, isplači se u wc ili doma, ali važno je da ovome pristupiš hladne glave.

2. Nemoj reagirati instinktivno – ako čuješ da te netko trača nemoj se odmah zaletjeti i započeti svađu. Bolje stani, razmisli, prespavaj i razgovaraj s osobama mirno.


3. Budi zrela
– čuješ trač i prva ti je misao vratiti istom mjerom. Kužimo te skroz, ali nemoj to raditi. Situacija će postati samo još gora, a to nitko ne želi.

4. Nemoj se početi svađati – naravno da želiš svima reći da to nije istina i da su glupi, ali tako će ekipa pomisliti da je to stvarno istina. I još gore – počet će se samo još više pričati o tome.


5. Nemoj ignorirati
– jer će dovesti samu sebe do ludila. Pogotovo ako trača netko do koga ti je stalo. Pozovi osobu sa strane ili na kavu i jednostavno popričajte o tome.

6. Nemoj se osvećivati – jer se ne želiš spustiti na njihov nivo.VAŽNO Razmisli o tome tko su osobe koje te tračaju.

Ako su to neke bezveze osobe iz škole – briga te. Vrti svoj film, nakon dva dana svi će zaboraviti na to, a i zar je stvarno bitno što priča neka rendom osoba?

Ako je frendica – popričaj s njom. Probaj riješiti taj problem, a ako se ovo nastavi razmisli treba li ti takva osoba u životu.

Ako je riječ o ozbiljnom i opasnom traču – obrati se profesoru/pedagogu/roditelju za pomoć. Nemoj dozvoliti da te tako nešto uništi i zauzmi se za sebe.

Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Jedna rečenica kojom iste sekunde možeš zaustaviti tračanje

Kako sa sigurnošću znati da te prijateljica ogovara

O bivšima sve najbolje: 6 razloga zašto je jadno ogovarati bivšeg dečka

trač tračanje

Još vijesti