Slika nije pronađena
Bez obzira na to kakvi bili tvoji roditelji, neke stvari koje radiš jaaaako umanjuju tvoje šanse da pristanu na neke stvari koje želiš. Ipak, postoje načini kako od svojih roditelja dobiti baš sve što želiš – i to bez ikakvih problema.

Nagovaranje roditelja nije uvijek jednostavan zadatak - nekad upali, a nekad nažalost baš i ne. Zanima te možeš li to promijeniti i odsad uvijek dobivati od svojih roditelja baš sve što ti padne na pamet? O da, itekako možeš! Važno je samo da poštuješ ove stvari i starci će ti ubrzo jesti iz ruke...
1. Pokaži zahvalnost
Naravno da je najvažnije da budeš zahvalna. Tvoji roditelji mnogo su se odrekli i riskirali za tebe, vrati im istom mjerom. Nemoj misliti da je njihova zadaća ispunjavati sve tvoje želje samo zato jer si njihova kći. Jer to nije istina, njihove povjerenje itekako moraš zaslužiti, a zahvalnost je jedna od stvari koje se podrazumijevaju.

via GIPHY2. Uvijek pristojno zamoli
Ne očekuješ valjda da će ti roditelji napraviti uslugu ako ih za to lijepo ne zamoliš? Važno je da budeš smirena, pristojna i uporna - ako iz svojih staraca misliš izvući nešto.
3. Pokaži im da ti mogu vjerovati
Povjerenje koje tvoji roditelji imaju u tebe itekako je važno, a pogtovo ako želiš da ispune neku tvoju želju. Ako se dogodilo da si lagala roditeljima, a oni su te više puta skužili, teško da ćeš na takav način pridobiti njihovo povjerenje, a usluge od njih možeš slobodno zaboraviti!

via GIPHY


4. Uredno izvršavaj svoje obaveze
Ako očekuješ da će tvoji roditelji imati razumijevanja za tvoje želje (kakve god one bile!), budi spremna da uredno izvršavaš sve svoje obaveze. Nema veze jesu li to obaveze što se tiče škole i ocjena, kućanskih poslova ili nečeg trećeg...
5. Drži se dogovora
Uvijek se vrati iz izlaska u vrijeme koje si ranije dogovorila sa svojim roditeljima, obavezno pokušaj ispunjavati svaki dogovor koji imate i tih se dogovora drži! Tvoji roditelji lakše će ti izlaziti u susret ako im dokažeš da se redovito držiš vaših dogovora, kakvi god oni bili. Pokaži im da na tebe uvijek mogu računati, a oni će ti vratiti istom mjerom.
6. Uvijek budi spremna saslušati kritiku
TVoji roditelji žele ti samo najbolje pa njihove kritike nemoj shvaćati kao uvredu, već kao pomoć. Osim toga, svako izderavanje, djetinjasto ponašanje i histeriziranje umanjit će tvoju šansu da nagovoriš roditelje da ti dopuste nešto što želiš. Ono će te doživjeti kao odraslu osobu samo onda kad se i sama tako počneš ponašati. Zapamti to!

via GIPHY


7. Nikad ih nemoj moliti za uslugu kad su ljuti

Valjda ti je jasno da ćeš u takvim slučajevima jako teško dobiti potvrdan odgovor. Izbjegavaj bilo kakve razgovore o svojim željama, zahtjevima i slično kad primijetiš da tvoji roditelji nisu dobre volje. Radije pričekaj da se malo smire i dođu k sebi. Inače bi te mogli odbiti, a to sigurno ne želiš.

8. Budi sigurna da to stvarno želiš

Nemoj stalno mijenjati mišljenja jer bi tvoji roditelji lako mogli pomisliti da ni to što želiš od njih neće dugo trajati. Pokaži da si dovoljno ozbiljna i sigurna u to što želiš.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

OMG! Evo zašto je tinejdžerima teže u životu nego njihovim roditeljima

Razgovor s roditeljima o seksu: da ili ne?! Ovo su odgovori koji su te oduvijek zanimali

12 laži koje svi tinejdžeri govore svojim roditeljima!

roditelji savjeti Obitelj