Slika nije pronađena

Još od mitskog (ne)prijateljstva Serene Van der Woodsen i Blair Waldorf, prijateljstva u kojima se dvije cure u isto vrijeme obožavaju i mrze, sve su češća. Ili se sve češće priča o njima.

Možda tvoja BFF i ti nemate svađe epskih razmjera kao Serena i Blair, ali gotovo smo sigurni da si se barem jednom našla u toj neugodnoj situaciji kada si ljubomorna na nju, ili još gore, kada je ona ljubomorna na tebe.

Komplicirana je situacija i teško je snaći se kada se tako osjećaš, a radi se o tvojoj najboljoj prijateljici. Nisi navikla na to da ti je ona neprijatelj i jednostavno nemaš pojma kako bi se sada trebala ponašati ni što se očekuje od tebe!

Daleko najgora stvar koju možeš napraviti jest praviti se da je sve okej i ignorirati očiti problem koji imate, sve samo kako se ne biste posvađale. Realno, bolje je i da se posvađate, jer nakon svađe, postoji nada za pomirbu. A kada se pomirite, stvari mogu ponovno biti kao nekada, ako ne i bolje.

via GIPHY


Osim samog ignoriranja problema, još jedna velika greška koja bi ti se mogla omaknuti jest činjenica da sa svima pričaš o problemu, osim s njom. Možda misliš da to nije tako, ali tada ju počneš ogovarati. Kad tad, ona će saznati sve loše što si o njoj pričala s ostalim osobama (bilo da joj ti kažeš ili one) i osjećat će se toliko izdanom da je teško da ćete se ikada moći pomiriti, bez da ona gleda na tebe kao na onu osobu koja je ogovarala svoju najbolju prijateljicu.

I neće biti jedina. Koliko god ti i ostali davali savjete, rijetko tko će ti reći najiskrenije ono što moraš napraviti, a to je sjesti i popričati s njom. Rijetko tko će to reći naglas, ali svi će to misliti.

Kada napokon izbjegneš ove dvije kardinalne pogreške, uzmi trenutak i sjedni sama sa sobom. Dobro razmisli o razlogu tvoje ljubomore. Radi li se o nečemu na što ona može utjecati ili ne? Je li ona zaista kriva za to što je draža u društvu od tebe? Možeš li ti raditi na sebi kako bi jednog dana postala sličnija njoj? Želiš li biti sličnija njoj?

via GIPHY


Postoji hrpa mogućnosti u ovakvoj situaciji, ako samo na trenutak zastaneš i pogledaš dalje od ljutnje. I ako misliš da te tvoja BFF ne bi razumjela, je li onda zaista tvoja BFF? Objasni joj sve što te muči, jer vjerojatno i ona sama vidi da stvari nisu kao prije...

Jesi li se i ti kada našla u ovakvoj situaciji?


Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Deset znakova koji pokazuju da ste ti i frendica kao prst i nokat – prepoznajete li se u opisu?

Napokon si u vezi s dečkom svojih snova, no tvoja BFF ga ne odobrava?

Vrijeme je ključno? Ovoliko sati druženja je potrebno da s poznanikom postanemo BFF

savjet frenemies bff

Još vijesti