Slika nije pronađena

Zahvaljujući serijama i filmovima kao što su 'Mean Girls', 'Pretty Little Liars' ili 'Gossip Girl', mišljenje većine jest da su djevojke u tinejdžerskoj dobi mnogo zločestije od svojih muških vršnjaka – no rezultati nove studije pokazuju da smo živjeli u zabludi!

Uvriježeno je mišljenje da su dečki skloniji fizičkoj agresiji, a djevojke se češće koriste relacijskom agresijom koja se odnosi na širenje glasina, tračanje i izoliranje pojedinaca iz društva. No, profesorica Pamela Orpinas sa Sveučilišta u Georgiji tvrdi da su dosadašnja istraživanja bila koncentrirana uglavnom na djevojke, a dečki s bili isključeni iz istih. Zato je ona sa svojim timom provela studiju na oba spola, a rezultati su prilično iznenađujući.

620 učenika, među kojima je bio jednak broj djevojaka i dečki, odgovaralo je na pitanja o tome jesu li ikada namjerno širili tračeve ili se neprimjereno šalili na tuđi račun kao i jesu li sami bili žrtve takvog ponašanja. Iako je 96% učenika priznalo da su barem jednom činili takve stvari, iz čega možemo zaključiti da su svi ponekad zločesti, rezultati su pokazali da su generalno dečki češće skloni relacijskoj agresiji nego djevojke, dok su cure češće žrtve takvog ponašanja.

Očito je slika djevojaka koje tračaju, izdaju tajne i šire neistine pogrešna - u nju bi trebalo ubaciti i kojeg dečka.

Utješna je spoznaja da se takvo ponašanje rjeđe pojavljuje u višim razredima srednje škole što znači da godinama postajemo mudrije, tolerantnije i bolje osobe.

Foto: Shutterstock
Izvor: Seventeen.com
I.N.

Pročitajte još:

'Elite' u školama - znaš li tko su?

6 stvari koje ne trebaš raditi drugoj djevojci - čak i ako ju ne podnosiš!

Vršnjaci joj napisali uvredljiv grafit, a ona im odgovorila

Dečki zlonamjernost cure

Još vijesti