Slika nije pronađena

Poznajete se tek mjesec dana, a već ne možete jedna bez druge. Lajkate si svaku glupost na Facebooku, čujete se svaki dan, konstantno ste po kavama, a preko vikenda izlazite i super se zabavljate. Već znaš sve o njoj, kad se prvi put poljubila i kad joj dolazi menga, koji broj grudnjaka nosi i koju vrstu sladoleda najviše voli, kako se zove svaki dečko koji ju je povrijedio i kako joj se zove bivša najbolja frendica, kakav odnos ima s mamom i tisuću ostalih kostura iz njenog ormara.

Vaši horoskopski znakovi se savršeno poklapaju, super se slažete i onda dolazi kraj.

Kraj ima dvije verzije. 

Verzija broj 1: Kliknule ste se i to je. Prijateljstvo će vam trajati još godinama, ako ne i do kraja života.

Verzija broj 2: Odjednom shvatiš da ti ta cura zapravo ide na živce. Uviđaš da je dvolična ili pak egocentrična. Nekad oboje dolazi u paketu. Jesi li se ikad zapitala zašto neka novostečena prijateljstva jednostavno procvjetaju, a druga se neslavno raspadnu?

Dr. Annette Annechild, smatra da u prijateljstvu postoji razdoblje udvaranja, kao i u romantičnoj vezi, koje je ključno za daljnji razvoj odnosa. Ona upozorava na ove pogreške.

1. Ne daj joj prerano status najbolje prijateljice

Neka zasluži da ju zoveš frendicom jer nikada ne znaš kad će se pokazati kao zla vještica. Nekad to shvatiš nakon jednog izlaska s njom, nekad nakon mjesec dana, a nekad nakon godinu dana druženja. Uostalom, reći novoj prijateljici da ti je BFF-ica, isto je kao reći dečku 'volim te' prije vremena. Te riječi su presnažne i ako osjećaj nije obostran, stavit ćeš je u neugodnu poziciju.


2. Izbjegavaj kloniranje njezina stila

Udijeliti joj kompliment na račun njezina strašno dobrog stila koji je totalno cool je sasvim u redu, ali ukrasti njezin look i nije neka fora. Ukradeš li ga, druženje neće potrajati. Umjesto da ju kopiraš, zamoli ju da odete u šoping. To će joj laskati, a zajedničko šopingiranje je dobar način da se povežete.


3. Ne pretjeruj s dijeljenjem intimnosti

Ako ste danima zajedno, sigurno da ćeš joj reći više no što bi trebala i super je ako se razgovor svede na priču o novom dečku u kojeg si zaljubljena. Ipak, pričati detaljno o njegovom seksualnom umijeću previše je informacija za tvoju novu frendicu. Otkrivanje osobnih podataka, poput tuđeg seksualnog života ili obiteljske tajne nije samo nepristojno, nego i zamorno. 'Ona želi biti vaša prijateljica, a ne psihijatar, i zato je nemojte opterećivati', upozorava Annechild.

4. Odupri se 'stalkanju'

'Googlanje' njezina imena ili provjeravanje njezina Facebook profila čini se bezopasnim, ali neizbježno ćeš bubnuti neku informaciju koja će te otkriti. Isto vrijedi za druge društvene mreže. Ako zahtjev za prijateljstvom osvane u njezinu inboxu prerano, odnosno odmah iza upoznavanja,  znat će da si ju potražila online iste sekunde kad ste stigla kući.


Foto: Visualhunt.com

I. H.

Pročitaj više:


Nova misija: prijateljice ste, ali kako postati BFF?

5 znakova da je tvoja prijateljica zapravo grozna osoba

Zašto je tvoja BFF bolja od svakog dečka

prijateljice ženska prijateljstva prijateljstvo

Još vijesti