Slika nije pronađena

Neka prijateljstva ne traju vječno te ih je bolje prekinuti nego nastaviti i patiti. Nažalost, nekada prijatelji `raskinu` s nama kada to najmanje očekujemo.

Baš zato što je prekid prijateljstva bolan, trebamo prepoznati znakove da će do njega doći i pripremiti se.

Zapravo, nikada se ne možemo dovoljno pripremiti na to, ali taman da ne ispadnemo naivne budale. Naša najbolja prijateljica nam je poput sestre i ne želimo se prestati družiti s njom, ali to ne znači da i ona osjeća isto.

Na neugodna iznenađenja je najbolje biti upozoren i zato saznaj koji su znakovi da BFF želi prekinuti prijateljstvo s tobom:


Intenzivno se druži s novom prijateljicom, a tebe ignorira

Ovakve situacije nisu rijetkost, ali prave prijateljice se mogu družiti s više ljudi i svejedno znati tko im je BFF. Ako te prijateljica totalno ignorira nakon što se počela intenzivno družiti s nekom drugom curom ili stalno otkazuje dogovore, to je itekako znak da nešto ne štima. Prijatelje ne zamjenjujemo tako lako, a ovo je tipičan primjer zamjene.

Izbjegava komunikaciju s tobom

Ako se ti njoj javljaš na fejsu, šalješ joj sms-ove, poruke na viber i općenito želiš uspostaviti komunikaciju, a ona samo baci `seen` ili još gore- nikako ne pročita poruku, to je znak da nešto nije u redu. Kada želimo s nekime održati odnos tada ga nećemo ignorirati i izbjegavati komunikaciju s tom osobom. Ovo možda znači da će samo nestati iz tvog života bez da će ti i reći što se dogodilo i zašto.


Stalno se natječe s tobom

Ona se stalno natječe s tobom i to u svemu. Bez obzira na to radi li se o tome kako će se koja našminkati, obući, više serija pogledati, skupiti  lajkova- ona se mora natjecati. Želi biti bolja od tebe i uvijek pobijediti u nekom fiktivnom natjecanju koje postoji samo u njenoj glavi. To je očiti znak da želi prekinuti prijateljstvo s tobom jer pravo prijateljstvo nije natjecanje nego uživanje.


Ogovara te

Čula si od neke treće cure da te BFF ogovarala? Ako je tako to je očiti znak za uzbunu. Pravi prijatelji ne ogovaraju jedni druge, a još manje komentiraju pred ljudima s kojima se ne druže. Ogovaranje nikako nije dobro jer je znak pakosti i ljubomore, stoga dobro razmisli što ćeš učiniti u vezi toga.




Tolerancija joj je ravna nuli

Ako su joj odjednom počele ići na živce stvari kojima ste se zajedno smijale, a znale ste i same da nisu pretjerano pametne fore, znaj da nešto nije u redu. U slučaju da te ona ušutkava, počinju joj smetati neke tvoje mušice poput toga da si smotana ili lijena, a zna i sama da si takva- to nije dobar znak.


Prakticira pasivnu agresiju

Pasivnu agresiju prakticira samo na tebi i to nije dobar znak ako se nakon svakog njenog statusa na fejsu ili komentara osjećaš loše, a ona te i dalje zasipa pasivnom agresijom tvrdeći da nije ljuta i da joj `nije ništa`. To je već kraj prijateljstva jer dobra BFF bi pričala s tobom, a ne te podbadala, a da ni ne razumiješ zašto to radi.



Stalno te kritizira

Za sve što kažeš ili napraviš ona te kritizira. Ne tvrdimo da nije dobro dobiti kritiku, razmisliti o njoj i eventualno je uvažiti, ali kada nas BFF stalno zločesto i pakosno kritizira preko toga ne možemo olako prijeći. Ako ona stalno nešto prigovara i kritizira te vjerojatno je vrijeme da se zapitaš što ona hoće od tebe zapravo.


Nije tu za tebe kada je najpotrebnija

Kada si u problemima, nešto te muči, trebaš pomoć ili samo rame za plakanje koje će te slušati- ona više nije tu. Nekada BFF ne može odmah dotrčati do nas kada imamo neki problem, ali uvijek može nazvati, doći na Skype, poslati poruku i izraziti podršku. Ako to tvoja BFF više ne radi i osjećaš se `ostavljeno`, vjerojatno je za nju prijateljstvo već prekinuto.



Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Prijateljstvo na klimavim nogama: kako vratiti povjerenje svoje BFF nakon što zabrljaš

Stvari zbog kojih ne smiješ prigovarati prijateljici

Najčešći problemi s BFF i kako ih riješiti

bff znakovi da bff želi prekinuti prijateljstvo najbolja prijateljica

Još vijesti