Slika nije pronađena

U svakom društvu postoji takva jedna osoba, pa zašto u tvom društvu to ne bi bio/la ti? Postoji par pravila kojih se moraš pridržavati ako želiš biti ta osoba.

No, u redu je i ako ne želiš biti ta osoba. Naposljetku, ne žele svi biti u centru pozornosti niti biti oni koji će voditi društvo.

Ako ipak želiš biti ta osoba i misliš da to možeš, donosimo ti nekoliko pravila kojih se moraš pridržavati kako bi uspio/uspjela u svojem naumu!

1. Nemoj nikada izazivati ni poticati konflikt

Osobe koje se stalno svađaju s nekime nikada nisu omiljene. Koliko god bio dobar tvoj razlog za svađu i koliko god ti bio/la u pravu, nemoj nikada započeti svađu. Čak i kada te netko pokuša uvući u svađu, nemoj se dati.

Znamo da je teško, pogotovo kada je osoba zaslužila da joj svašta kažeš, ali ako želiš biti omiljen/a u društvu, morat ćeš se suzdržati. Ne smiješ si dopustiti da s bilo kime budeš posvađan/a.

via GIPHY


2. Uvijek izgledaj dobro

Svi imamo dane kad nam se ne da izaći iz kreveta te se u školi pojavimo jedva u pidžami. Ti ne smiješ imati te dane.

Ako nisi primijetio/la, obožavane osobe uvijek izgledaju skoro kao da su sišle s modne piste, a na loše dane izgledaju kao normalni ljudi kada se ekstra potrude oko svojeg izgleda.

Pripremi se na puno odricanja i puno truda i vremena uloženog u svoj izgled!

via GIPHY


3. Nikada ne izražavaj previše svoje mišljenje

Ovo ne znači da moraš u potpunosti sakrivati svoje mišljenje, ali sigurno nećeš biti ona osoba koja podiže revoluciju i/ili organizira prosvjede. Imaš svoje mišljenje i držiš ga za sebe. Kad te se nešto pita, onda odgovoriš, ali nikada prvi/a ne započinješ razgovor sa svojim mišljenjem.

Pogotovo ako se radi o nekoj kontroverznoj temi, ali čak i kada se radi o nečemu nebitnome. Uvijek izbjegavaš javno reći svoje mišljenje o nekoj temi, koliko god ona bila bezopasna, pa čak i nastup Hrvatske na Eurosongu.

via GIPHY


4. Prema svima budi drag/a

Kada je neka voljena osoba bila zla prema ostalima? Nikada. Uvijek dobra duša, drag/a, pristojan/na i nasmiješen/a. Uvijek budi spreman/na reći koju lijepu riječ o svakome koga upoznaš, često dijeli komplimente i uvijek budi iskren/a.

Nije teško biti drag/a, ali je malo teže ne tračati ljude okolo, a to svakako NE smiješ!

via GIPHY


5. Uvijek budi spreman/na pomoći

Bilo da se radi o pomoći na ispitu ili o zadaći koju netko nije prepisao, zajedničko učenje ili jednostavna pomoć pri odabiru outfita za važnu prigodu. Ne samo da moraš postati osoba koja nikad ne odbija pomoći, već moraš postati osoba kojoj će se svi obraćati sa svojim problemima, bilo malim ili velikim.

Moraš sve tretirati kao da su ti najbliži i najbolji prijatelji, čak i kada se ne radi o tebi najdražim osobama na svijetu!

via GIPHY


Što misliš o našim savjetima? Je li ih se teško pridržavati?

Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Pravila ponašanja u izlasku kojih se drži svako žensko društvo – radiš li i ti ovo s BFF?

Ženski kodeks 'časti' - ovo su zlatna pravila koja ne smiješ prekršiti

Reci STOP: Iako ste super, ove stvari nisi dužna napraviti za svoju frendicu!

prijatelji savjet popularan Voljen

Još vijesti