Slika nije pronađena

Kada završiš srednju čeka te neki skroz novi set obaveza, bilo da ideš na fakultet pa ćeš se preseliti u drugi grad ili počinješ raditi. Imat ćeš manje vremena nego što ga imaš sada, a i nećeš biti toliko s roditeljima. Zato iskoristi vrijeme koje imaš da s mamom napraviš sve ove stvari.

Prije nego što te uhvati odrasli život i odeš od kuće u nove avanture, vrijeme koje ti je još ostalo do završetka srednje škole iskoristi i u druženju s mamom. Bilo da ste u jako dobrim odnosima ili baš i ne, ovo je prilika da se zbližite, podružite i stvorite uspomene koje ćete pamtiti ostatak života. Iako ti se čini da ste ti i mama prerazličite i nemate što raditi zajedno, donosimo ti 8 zabavnih aktivnosti koje će biti jednako super i njoj i tebi.

1.Odite zajedno na ženski izlet

Ostatak obitelji ostavite kod kuće i samo vas dvije odite na neki izlet. Ne mora to biti nešto skupo i daleko, dovoljno je da to bude i odlazak u obližnji grad, odlazak u zoološki vrt ili jednodnevni izlet na more. Gdje god želite ići, ovakve je aktivnosti lako isplanirati, samo vam treba jedan slobodan dan, a to sigurno obje imate. Zabavit ćete se i podružiti, garantirano će to biti super provod.

2.Skuhajte nešto zajedno

Većina mama voli provoditi vrijeme u kuhinji i sigurno će joj biti drago ako se ponudiš pomoći ili joj predložiš da te nauči nešto skuhati. Ako ste oboje dobre u kuhanju, možete i pronaći neki novi recept na internetu i isprobati ga napraviti. Uključite glazbu, pripremite lonce i kuhače i zabava može početi.

3.Pitaj ju pitanja o njenom djetinjstvu i svom djetinjstvu

Možeš misliti da dobro poznaješ svoju mamu, ali poznaješ li ju? Kakva je bila u srednjoj? Kako su se ona i tvoj tata upoznali i prohodali? Što je najluđe što je napravila u životu? Nemoj ju zaboraviti i pitati da ti prepriča neke uspomene iz tvog djetinjstva, kakva si bila kao beba i hrpu drugih pitanja. To su uspomene i priče koje ćeš cijeniti i pamtiti čak i godinama kasnije kada odrasteš.

4.Pogledajte zajedno njen i tvoj omiljeni film

Svi imaju omiljeni film, neki koji uvijek mogu pogledati iznova i iznova, onaj koji im nikada ne dosadi i čije dijaloge već djelomično znaju napamet. Za vikend možete imati mali filmski maraton i jedan dan pogledati njen najdraži film, a drugi dan tvoj najdraži film. Ne zaboravite i kokice!

5.Fotkajte se zajedno – i fotke razvijte i stavite u album ili okvire

Fotkanje danas prečesto podrazumijeva slikanje selfija mobitelom. S obzirom na to što sve tehnologija može i koliko su kamere na mobitelu kvalitetne, za kul fotkanje vam ne treba profi fotograf ili odlazak u foto studio. Opcija odbrojavanje na kameri i dobar kut su dovoljni. Kada sakupite više fotki kroz neko razdoblje, stavite ih na USB i odnesite u foto studio da ih razviju. To neće puno koštati, a imat ćete uspomenu.

6.Napravite svoj spa day

Još jedan način za druženje s mamom je da organiziraš kod kuće spa day za vas dvije. Stavite maske na lice, maske na kosu, nalakirajte nokte na rukama i nogama, skuhajte si čaj i jednostavno samo chillajte. Mame uvijek toliko rade da se nekada same ne sjete da bi se trebale odmoriti, a ovo je pravi način za to.

7.Otiđite zajedno u shopping

Kada si zadnji put bila s mamom u shoppingu? Ako nisi već dulje vrijeme, sada je prilika da to ispraviš. Upravo je došlo proljeće što znači da ti sigurno treba neki novi komad odjeće ili obuće. Umjesto frendice, ovaj put sa sobom povedi mamu! Poslušaj neki njeni savjet i kupi komad odjeće koji ti preporučuje, iznenadila bi se koliko mame nekada dobro znaju odabrati.

8.Novo iskustvo

Sigurno ima neka aktivnost koju ni ti ni tvoja mama niste nikada isprobale, ili barem niste već dugo to radile. Nešto sportsko poput klizanja ili stavljanja zajedničke tetovaže mogu biti slatke i kul ideje kako isprobati zajedno neku novu aktivnost. Ovisno o tome kakvi ste tipovi ljudi i što volite raditi u slobodno vrijeme, sigurno možete naći nešto novo što će i njoj i tebi biti fora.

Pogledajte još:

Zašto nije loša ideja tu i tamo poslušati roditelje? Donosimo ti 6 dobrih (i korisnih) razloga

Ovih 16 činjenica razumjet će samo cure s užasno strogim starcima

[GIF] Ovih će 5 stvari razumjeti samo oni koji su odrasli kao jedinci

majka druženje s mamom Bucket lista

Još vijesti