Slika nije pronađena

Prijatelji su važan dio našeg života; zabavno je provoditi vrijeme s ljudima koji imaju slične interese, mišljenja i poglede na život.

Nevažno ubijate li samo dosadu skupa, dijelite odjeću, pričate o dečkima ili gledate film, bitno je da se uvijek trudite biti dobar prijatelj. Čak i ako se dogode nepredviđene situacije ili nezgode, uvijek nastojte biti fer.

Odrasli često kažu da su 'pravi prijatelji blago koje treba čuvati' – možda zato što su tako rijetki. Ako želiš biti prava prijateljica, o ovim stvarima trebaš voditi računa.

#Poštuj njene stvari

Velike su šanse da se tebi i frendici sviđaju iste stvari i slični odjevni predmeti. Bez obzira što ju smatraš sestrom, važno je da ju uvijek pitaš prije nego nešto posudiš od nje. Ako ti ona dopusti da odjeneš njenu majicu ili suknju, budi pažljiva; pazi da ju ne strgaš ili zaprljaš, a čak i ako se to dogodi, potrudi se da ju popraviš. Operi ju nakon korištenja i vrati u roku u kojem ste se dogovorile.

#Pokaži zahvalnost

Ako frendica učini nešto lijepo za tebe, uvijek joj daj do znanja da cijeniš to. Nekada nam prijateljica kupi čokoladicu, nekada nas nasmije dok smo tužni, a nekada nam jednostavno ponudi rame za plakanje. To nisu situacije u kojima smo svjesni što ona zapravo čini za nas stoga joj se svakako s vremena na vrijeme zahvali što je tu za tebe. Svatko voli čuti 'hvala'.


#Uzvrati uslugu

Sve je to dio prijateljstva – nekada je ona tu za tebe, a nekada si ti tu za nju. Daj frendici do znanja da može računati na tebe; ako joj je teško i treba popričati, ako joj treba pomoć u učenju ili samo želi posuditi tvoju torbu, ti ćeš joj biti na raspolaganju. U prijateljstvu nema mjesta za sebičnost i taštinu; bit cijelog odnosa je nesebično dijeljenje.


#Budi iskrena

Jesi li kada izlajala neku važnu tajnu? Ili si slagala frendici? Najbolji način za učvrstiti prijateljstvo je govorenje istine. Ako si slučajno oštetila njezinu najdražu ogrlicu, budi iskrena i reci joj to. Laganje ili prebacivanje krivice nije rješenje – ako je prava prijateljica shvatit će da se svakome moglo dogoditi i prihvatiti tvoju ispriku. Nekada ne razmišljajući napravimo i gore stvari od strganog nakita, u svakom slučaju moraš joj reći istinu te se iskreno ispričati, a na njoj je da odlučio što dalje.

Foto: Instagram
I.N.

prijateljstvo Prijateljica

Još vijesti