Slika nije pronađena

Koliko puta si čula da je netko prekinuo jer su ipak odlučili biti samo prijatelji. Naravno da ti to na prvu zvuči kao varka jer zašto bi netko htio biti 'samo prijatelj'? Ali tek kad se nađeš u određenoj situaciji možeš potpuno razumijeti kako se netko osjeća.

Iako je i prijateljstvo odnos na kojem treba puno raditi, veza je ipak nešto sasvim drugačije.  Možda si jedva dočekala da staviš status 'u vezi' na Facebooku, ali važno je priznati si da nešto nije u redu. Ako primijećuješ ove znakove, moguće je da bi ti on bio bolji prijatelj nego dečko.

1. Sve je samo maska – na Instagramu imate tonu zajedničkih fotki, na Facebooku ti ostavi svaki dan neku pjesmu na zidu, a svi tvoji frendovi doživljavaju vas kao savršeni par. No, ti ipak znaš da je to sve maska jer nisi sretna. Ne mora tu biti neki veliki razlog, jednostavno nisi sretna, ali živiš u toj bajci s njim jer se nadaš da će postati bolje.

2. Spojevi su čudni -  super funkcionirate kad ste u društvu ili na nekom partyju, ali čim ste solo na pravom dejtu jednostavno bude čudan osjećaj. Kao da se i jedan i drugi ne ponašate prirodno.


3. Nema romantične povezanosti -  bliski ste i on razumije sve što mu kažeš, baš kao i ti njega. Ipak nešto nedostaje. Nemaš potrebu ga stalno ljubiti ili se maziti s njim već bi samo razgovarala i družila se? Ne moraju sve veze biti jednako romantične i sladunjave, ali jedna doza je ipak potrebna.

4. Imate drugačije želje u vezi – ti želiš casual varijantu, a on se baš zagrijao? Ponekad to što želite može biti dobar pokazatelj da je možda ipak bolje da budete prijatelji. Ne možeš mijenjati nekoga previše, niti netko može mijenjati tebe. Možda je bolje napraviti pauzu, a s vremenom se neke stvari promijene.


5. Bojiš se svojih osjećaja – znaš da nešto ne valja i želiš prekinuti vezu, ali ne znaš kako to definirati. Znaš da ga voliš, ali to nije ljubav nego prijateljstvo i ako prekinete gubiš i prijatelja i dečka.

6. Razmišljaš o nekom drugom – napaljena si i prvo na koga pomisliš je... netko drugi, a ne tvoj dečko? Normalno je razmišljati ponekad i o drugim osobama, ali u većini slučajeva trebala bi ipak razmišljati o svom dečku.


7. Osjećaš se krivo – sve je super, super se slažete, izlazite, družite se i upoznala si ga sa svim prijateljima. No, shvatila si da nešto nedostaje i preplavio te osjećaj krivnje. Zašto tražiš problem tamo gdje ga nema?

U svakoj vezi prije ili kasnije dođe do nekih problema ili trenutaka u kojima se pitaš što bi trebala. Ako su ti se po prvi puta pojavile nedoumice ili neke čudne misli nemoj odmah reagirati prekidom. Daj si vremena i razmisli o svemu. Ponekad za neke odluke treba dugo vremena i nije dobro forsirati nešto.

Ako je zbilja bolje da budete prijatelji vjerojatno će nakon prekida sve biti pomalo čudno. No, ako ste donijeli pravu odluku s vremenom ćete opet razviti neki odnos i moguće je razviti stvarno lijepo prijateljstvo.

Foto: Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Što zbilja znači kad ti pošalje poruku za laku noć?

Imaš dečka iz škole? 8 stvari koje ne bi trebala raditi s njim

sŠto napraviti ako uletiš frendu i on te odbije?

dečko vea prijatelj frend