Slika nije pronađena

Barem onoliko koliko ti možeš utjecati na to. Ne ovisi samo o tebi hoće li spoj proći dobro ili loše, zato nemoj stavljati preveliki pritisak na sebe i očekivanja.

Preko poruka se sve čini super i baš ste kliknuli, ali koliko god sve izgledalo dobro, prvi su spojevi pravi stres. Nije isto pričati s nekime preko društvenih mreža mjesec dana i otići se naći na sat vremena. Svi smo svjesni toga je prvi spoj važan, pogotovo kada ti se netko dosta sviđa. Želiš da sve prođe što je bolje moguće i da dođe do poziva na drugi spoj. Kako bi taj prvi prošao što bolje, najvažnije je držati se ovih 6 zlatnih pravila. Ako ćeš pratiti njih, uspjeh je zagarantiran.

1.Odjeća je bitna

Naravno da je bitno kako ćeš se odjenuti, jer to je jedna od prvih stvari koju će osoba primijetiti. Osim što je važno odjenuti se za prigodu – dakle ne pretjerati i izgledati kao da ideš u klub ako ste se dogovorili za kavu ili šetnju gradom, ali ne i doći u trenirci kako bi otišla s frendicom. Treba se potruditi, ali ne previše. Vodi se time da ne nosiš odjeću koja je previše sexy ili neku u kojoj se ne osjećaš ugodno. To odmah prekriži. Istakni onaj dio tijela koji smatraš da je tvoj adut, bilo da su to noge, ruke ili struk. Najbolje je izbjegnuti i bijele odjevne komade, to kao da poziva katastrofu da se dogodi i da se zaliješ ili zamažeš s nečim.

2.Postavljaj pitanja

Svi vole pričati o sebi, htjeli to priznati ili ne. Pripremi se unaprijed i razmisli kratko o pitanjima koja bi ga mogla pitati, da imaš spremna za svaki slučaj ako nastane neugodna tišina, jer i to se događa. Međutim, nemoj ispitivati odmah o prošloj vezi i bivšoj, to nikako nije tema za prvi spoj. Slušaj što govori i ubacuj i dodatna pitanja kada vidiš da je to neka tema koja vam je baš sjela. Samo zato što je odgovorio na tvoje pitanje ne mora značiti da je tu kraj te teme.

3.Mobitel spremi u torbicu

Ovo svi znamo, ali povremeno zaboravimo jer smo toliko navikli biti zalijepljeni za svoj mobitel. Kada si na dejtu, tu nema mjesta za tvoj mobitel. Neće te nitko trebati ništa toliko važno u tih sat ili dva da moraš odmah vidjeti i odgovoriti. Stavi ga u torbicu i isključi zvuk. Osim što je nepristojno odgovarati na poruke ili javljati se na pozive dok si s nekime, izgledat će i kao da nisi zainteresirana i da ti je dosadno. A to nije poruka koju želiš poslati.

4.Mjesto dejta treba biti neko gdje se osjećaš ugodno

Jako loš izbor mjesta za prvi dejt su kino ili klub. Poanta tog dejta je da se bolje upoznate, a mjesta gdje je mrak ili glasno nikako nisu idealna za tako nešto. Isto tako, kafići ili mjesta gdje znaš da će biti tvoji prijatelji također nisu dobar izbor jer to će samo staviti dodatni pritisak, a i može učiniti da se osoba s kojom si na dejtu ne osjeća ugodno. Idealno je neko mjesto koje je neutralni teren za oboje ili neko koje ti je dobro poznato i gdje se osjećaš ugodno. Sigurno će te pitati gdje želiš ići, a 'ne znam' ili 'svejedno' nisu pravi odgovori, to ti je prilika da preuzmeš kontrolu i pomogneš si da dejt što bolje prođe.

5.Poljubac ili ne?

Jedna od čestih dilema vezanih za prve spojeve je i je li to vrijeme za prvi poljubac ili ne. Nažalost, nema točnog odgovora na to pitanje. Ovisi o tome kako se osjećaš i što preferiraš, a niti jedno nije pogrešno. Ako nisi za ljubljenje na prvom spoju to je skroz okej, nitko to neće krivo shvatiti, jer ipak je prvi spoj i razumljivo je da ne želiš napraviti ovaj korak. S druge strane, isto neće nitko dobiti niti pogrešan dojam ako se dogodi poljubac, to samo može pokazati da ste stvarno privlačni jedno drugome.

6.Javi se nakon dejta, nemoj čekati da on bude taj koji će to napraviti

Ne odmah iste sekunde, ali možeš par sati kasnije ili sutradan poslati poruku. Iako je dejt završio, ovo se isto može još računati pod njega. Nećeš izgledati napadno ili očajno ako se za par sati javiš, dapače, može ispasti slatko i simpatično. To nekada čak može i dati dodatni plus ili popraviti dojam. Neki komentar na dejt, pitanje ili nešto što se veže za neku temu oko koje ste pričali, sve su to skroz dobre ideje što poslati, a koje će sigurno oduševiti primatelja i pokazati da ti se sviđa.

Pogledajte još:

Ljubavni savjeti koji su najveći klišeji ikad – ali su stvarno istiniti i trebaš ih poslušati

Kako prepoznati da je netko tvoja srodna duša? Ovih 17 znakova će ti to reći

Pitanja koja vode do ljubavi: Postavite si međusobno ovih 36 pitanja – i zaljubit ćete se jedno u drugo

veza zlatna pravila spoj dejt prvi spoj dejtanje

Još vijesti