Slika nije pronađena

Varanje je jedna od najgorih stvari koje možeš napraviti ili koja ti se može dogoditi. Svi to znaju, ali svejedno se događa. Ako si ti ona strana koja je prevarila, moraš to reći partneru, ali oprezno. Stručnjaci za veze imaju nekoliko savjeta da ti olakšaju taj razgovor.

Iskrenost je bitna, čak i onda kada napraviš glupost. Priznati prijevaru nije nikako lako, ali duguješ to svojoj boljoj polovici. Razgovor koji ćeš morati obaviti nije jednostavan, a ako pokušavaš smisliti kako to priznati na najbolji način, stručnjaci za veze imaju savjete koji će ti pomoći.

Za početak, način na koji ćeš pristupiti ovom razgovoru utječe duljina veze. Nije isto da li si s osobom koju si prevario/la dva tjedna u vezi ili dvije godine. Također trebaš razmisliti o tome kakav ste dogovor imali na početku dejtanja, da li ste u otvorenoj vezi i jeste li se dogovorili da li se samo zezate ili ste stvarno za vezu-vezu. Kako god bilo, biti iskren je bitno, a osjećat ćeš se i bolje ako ne skrivaš cijelo vrijeme nešto tako veliko. To je prvi korak prema vođenju ovakvog razgovora.

via GIPHY


Jedan od njihovih savjeta je i da prije nego se stvarno nađete, razmisliš dobro o tome zašto je došlo do prijevare. To je sigurno nešto što će druga strana pitati. Jesi li to napravio/la zato što je izbila svađa između tebe i bolje polovice? U potrazi za avanturom? Ili možda u potrazi za razlogom za prekid jer ne znaš kako to drugačije napraviti? Razmisli dobro zašto si to napravio/la, ako ništa zato što osoba s kojom si u vezi zaslužuje istinu.

Koliko ti god bilo teško priznati prijevaru, sjeti se samo da će tvojoj boljoj polovici biti još teže to čuti. Da im olakšaš što više, još jedna stvar na koju trebaš obratiti pozornost su mjesto i vrijeme za razgovor. Kod biranja mjesta izbjegavaj ona uz koja vas vežu lijepa i romantična sjećanja jer će se inače činiti kao da ste bezosjećajni i da vas nije briga za osjećaje te osobe. Što neutralnije mjesto, to bolje.

via GIPHY


Zadnji savjet je da se pripremiš se na sve moguće ishode. Očekivano je da reakcija neće biti dobra, a što god da druga strana odluči kao rješenje, ti moraš prihvatiti. Znaš da si zeznuo/la stvar i da postoji mogućnost da ti cura/dečko neće oprostiti. Da li će moći prijeći preko toga i nakon nekog vremena ti i oprostiti ili će htjeti prekinuti i neće htjeti više ni čuti za tebe – trebaš se pomiriti s odlukom koju druga osoba donese. Koliko ti god bilo žao, forsiranje da na sve zaboravi i nastavite dalje nikako nije način za ovakvu situaciju.

Ukratko: pripremi se na sve, pažljivo biraj riječi i drži se iskrenosti.


Foto: Freepik -yanalya/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Jednom varalica uvijek varalica – klišej ili istina? Saznaj kolike su šanse da to napravi ponovno

Dečko te prevario? Zahvali mu - to je dugoročno dobro za tebe!

Oprostiti prevaru – da ili ne? Evo kad njemu ili njoj trebaš dati drugu šansu

veza ljubav razgovor prijevara savjet iskreno

Još vijesti