Svađa

Nitko ne voli prolaziti svađe u vezama, ali je njih zaista teško izbjeći. Nekada ta svađa može niknuti iz običnog razgovora, dok se nekada pripremimo na to da bi mogla izbiti svađa ukoliko nam nešto smeta i to želimo podijeliti sa svojom boljom polovicom.

Svađe u vezama su česte i rijetki su parovi koji se ne svađaju dok su u vezi. No, nekada one mogu eskalirati iz običnog razgovora kojeg vodimo, pogotovo ako se spominju neke greške iz prošlosti. Kako ozbiljniji razgovori ili svađe ne bi otišli u pogrešnom smjeru, možeš se poslužiti nekim trikovima koje navodi Bright Side kako bi svađa prošla što bezbolnije za obje strane.

1.Zakažite vrijeme i mjesto za razgovor
Prije svađe, trebali bi napraviti dogovor oko toga kada želite razgovarati i gdje će to biti. Na taj način ćeš mu dati do znanja da može očekivati neki ozbiljniji razgovor pa će se isto tako i pripremiti da možda iz razgovora bukne svađa, a naposljetku možda i razmisli o svemu pogotovo kada zna da želiš pričati o nečem ozbiljnijem.

2.Prije razgovora se moraš pripremiti u svakom smislu

Moraš se pripremiti, pogotovo na to da ako dođe do svađe, da ćeš vrlo vjerojatno plakati. Bilo bi dobro kada bi se pripremila i na te neke negativne scenarije kako te to ne bi dodatno potreslo uz samu svađu. Tako da, za svaki slučaj, ponesi papirnate maramice.

via GIPHY

3.Drži se teme i ne spominji prošlost

Kod takvog ozbiljnijeg razgovora s dečkom, uvijek se drži samo one teme o kojoj si prvotno i željela pričati. Spominjanje prošlosti je veliko ne jer se iz tih sitnica može stvoriti još veća svađa koja svakako nije poželjna.


4.Slušaj pažljivo prije nego što kreneš govoriti

Kod svađe je možda uvijek najteže slušati drugu stranu jer u tom trenutku goriš u sebi. No, moraš biti svjesna da vas je ipak dvoje u cijelom problemu te slušaj pažljivo drugu stranu prije nego što kreneš govoriti sve misli koje tada imaš u glavi.

via GIPHY


5.Reci kako se osjećaš prije nego što direktno optužuješ

Uvijek trebaš spomenuti svoje osjećaje, pa čak i u ovom slučaju kada je svađa u pitanju. Umjesto da dečku kažeš kako te užasno živcira ako radi neku stvar, radije mu to objasni u smislu da se izrazito loše osjećaš kada on to radi. Tada će to bolje zvučati.

6.Nemoj koristiti direkte riječi

Ne smiješ koristiti direktne riječi poput uvijek ili nikad, pogotovo kada nekoga optužuješ jer bi ga time mogla dodatno razljutiti. Svi mrze kada im netko kaže, npr. nikada ne pospremaš za sobom jer to sigurno nije nikada već većinu puta, zato radije koristi neke druge izraze.

via GIPHY

7.Preoblikuj kritike

Kritike možeš preoblikovati na razne načine, a preoblikovanje je potrebno kada dečku želiš reći što te smeta, ali ga istovremeno ne želiš jako povrijediti. Dobro je biti direktan, ali nekada ta direktnost može jako povrijediti onu drugu stranu pa je bolje da pripaziš i na njegove osjećaje.

8.Prekini svađu ako ode u pogrešnom smjeru

Ako se svađa proširi i ode u totalno krivom smjeru, trebala bi ju čim prije zaustaviti. Nekada je bolje i prekinuti raspravu nego nastaviti s njom da ode u totalno pogrešnom smjeru, a to se zna dogoditi kada se spominju i nečije greške iz prošlosti.

via GIPHY


9.Prati njegove pokrete tijela tijekom svađe

Mnogi kažu da je neverbalna komunikacija u razgovoru puno bitnija od one verbalne, zato bi trebala pratiti njegove pokrete tijela prilikom razgovora, odnosno svađe. Ukoliko na bilo koji način, prema pokretima njegovog tijela, osjetiš agresiju, prekini svađu i otiđi, a i savjetujemo ti da se više ne zadržavaš u tom odnosu jer to nikako nije dobro za tebe.


10.Nemoj zaboraviti da ste i dalje u vezi

Ako si ti ta u tom razgovoru koja dominira optužbama, nemoj zaboraviti da ste vas dvoje i dalje u vezi i da i dalje imaš neke osjećaje prema njemu. Pokušaj sve te probleme riješiti nekim mirnijim razgovorom, pogotovo ako ti je stalo do njega, a razmišljaj i o tome da ćeš ga možda povrijediti.

via GIPHY


11.Postavi pravila kojih se morate držati

Neke veze funkcioniraju prema pravilima. Ta pravila nekada mogu biti zamorna ako ih je previše, no nije loše kada postavite svega nekoliko njih kojih se morate držati u vašoj vezi kako ubuduće ne bi dolazilo do ovakvih situacija gdje morate voditi ozbiljne razgovore ili se svađati.

Pogledajte još:

Hrana koja poboljšava seksualni život: Ovih 8 namirnica će napraviti razliku u krevetu

Samo odgađaš kraj veze koji je neizbježan: 9 znakova da forsiraš vezu koja nema smisla

Psihološki trikovi kojima ćeš osvojiti simpu – na ova 3 načina će te sigurno primijetiti

veza ljubav Svađa Kontrola razgovor trikovi

Još vijesti