Slika nije pronađena

Nakon gadnih prekida osjećamo se grozno i jadno stoga nije neobično što se mnogi od nas odmah požele pomiriti s partnerom.

Nakon ozbiljnog razgovora i pomirenja stvari katkad profunkcioniraju, a ponekad samo produžavamo agoniju. Ako ste promislili i definitivno odlučili da želite 'pokušati' još jednom, morate razmisliti na koji ćete način to dati do znanja drugoj osobi. U svakom slučaju – ove stvari nemojte raditi!


#Javno izjavljivati ljubav

Pojavila se priča o jednom dečku koji je, nakon prekida s djevojkom, pokrenuo web stranicu kojom ju pokušava vratiti nazad. Tamo piše o svojim osjećajima, željama i spoznajama. Nismo sigurni za vas, ali da smo mi na mjestu njegove bivše djevojke, ne bismo bili oduševljeni. Prekidi i sve što ide uz njih su privatna stvar i ne treba ih servirati pred oči javnosti. Možda vam izjavljivanje ljubavi preko društvenih mreža djeluje romantično, ali više je očajno.


#Manipulirati i nabijati grižnju savjesti

Shvaćamo da se osjećaš loše zbog prekida, da si depresivna, nesretna i nemaš volje za životom, ali to nisu stvari koje bi mu trebala nabijati na nos. Moraš se sama naučiti nositi s negativnim osjećajima, a ako se on i odluči pomiriti s tobom, sažaljenje ne bi trebao biti razlog zbog kojeg to čini.

#Pristati na 'neobavezan' odnos ako su osjećaji još jaki

Mnogo djevojaka, suočenih s neželjenim prekidom, pristaju na 'neobavezan' odnos s bivšim jer misle da je to prilika za pomirenje. Ponekad se to dogodi, ali češće ne. Ovakav odnos može učiniti da se osjećate lošije i iskorišteno, stoga ga izbjegavajte ako niste 'načisto s osjećajima'.


#Pisati mu dok ne odgovori

Tipkanje poruka ili zivkanje na mobitel sve dok druga osoba ne odgovori naziva se još i maltretiranje – a na to nemamo pravo. Ako ne odgovara na tvoje poruke, odustani. Veće su šanse da ćeš ga napadnim stavom odgurati još dalje nego dobiti željene odgovore.

#Raditi nešto samo da privučeš njegovu pozornost

U trenucima očaja spremni smo učiniti svašta kako bi privukli pozornost bivšeg partnera. Nerijetki su pokušaji 'petljanja' s njegovim frendom ili dečkom na kojeg je uvijk bio ljubomoran samo kako bismo dobili malo pažnje. Ovakve stvari neće pomoći da se osjećaš bolje, a u njegovim očima možeš ispasti samo jadnija.

#Tražiti njegove prijatelje ili obitelj za pomoć

Iako si možda bila bliska s njegovim najboljim frendom ili sestrom, u trenutku očaja i tuge trebala bi se obratiti svojim frendicama, rodbini ili osobi kojoj vjeruješ. Nije cool petljati ljude s 'njegove strane' u vaš problem ili očekivati da će ti oni moći pomoći.


#Pojavljivati se na mjestima gdje je on

Uredu je ako se slučajno susretnete na nekom tulumu ili izlazite u isti kafić na kavu, ali ako namjerno počenete odlaziti na mjesta na kojima ga možete vidjeti, onda govorimo o stalkanju. Najdrastičniji primjeri 'stalkanja' čak su ilegalni, a i ovakve vam stvari neće pomoći da ga prebolite ili pridobijete nazad.


#Mijenjati se zbog njega

Mijenjati se možeš jedino ako ti osjetiš snažnu želju i potrebu za promjenom, ali ako to radiš zbog njega, potonut ćeš samo još više. Sebi moraš uvijek biti na prvom mjestu.

Foto: Instagram
Izvor: Gurl.com
I.N.

Prekid pomirenje

Još vijesti