Slika nije pronađena

Možda ti se čini kao da je smak svijeta jer svi oko tebe imaju dečka, a ti ne. Vjeruj nam, postoji hrpa prednosti kada si slobodna!

Vjerojatno ti je već puna kapa dobronamjernih savjeta o tome kako naći svog savršenog dečka i priča o tome da se ne trudiš dovoljno jako, da bi se trebala odijevati ženstvenije, više izlaziti ili da si preizbirljiva. Zar je biti single zaista toliko strašno?! Naravno da nije! Evo i 10 razloga zašto:

- Ne moraš pisati duplu domaću zadaću. Cure u vezi često žale svoje švrčonje jer, jadni, nemaju vremena za trening, tekmu, sastavljanje lektire i zbrajanje valentnosti iz kemije. Pa kad već sastavljaš svoj esej, zašto ne bi napisala još jedan sličan?


- Ne moraš spuštati dasku za nekim. Burazu još možeš reći da je maloumni majmun koji nije naučio spustiti dasku u wc-u, ali s dečkom ćeš se uvijek truditi da budeš fina i pažljiva.

- Nema dosadnog upoznavanja staraca. Znaš one situacije kad se silom želiš svidjeti njegovoj mami pa dofuraš kolač s jagodama (a žena je alegrična na jagode) ili kad ti njegov stari priča dosadne lovačke priče o tome kako se živjelo u njegovo vrijeme, dok te njegova sestra odmjerava, a brat zadirkuje. Ne, hvala.

- Nećeš se udebljati! Da da, postoji i znanstveni dokaz tome. Studije pokazuju da žene dobiju 3-5 kilograma tijekom prve dvije godine veze/braka, a da su cure koje su solo u boljoj fizičkoj kondiciji, imaju bolji tonus kože i generalno bolje izgledaju. Pa ako to nije argument...


- Manje stresa. Gdje je? Pije li s frendovima? Jel' se nabacuje nekoj? Huh... Kad puste svoje dečke s lanca, cure koje su u vezi najčešće provedu cijelu noć razbijajući glavu takvim besmislenim pitanjima. Za to vrijeme ti možeš po peti put gledati 'Sumrak' i sliniti pred telkom.

- Smiješ lajkati fotke na Fejsu. I nitko neće imati ljubomorne dramatične ispade o tome zašto ti se sviđa fotka s onim zgodnim plavim iz be razreda.

- Moći ćeš gledati filmove koje ti želiš! Nema borbe za daljinski, ni beskrajnog dosađivanja dok on prebacuje sportske programe. U kinu te nitko neće gnjaviti akcijanerima, niti ti zvocati jer opet gledate romantičnu komediju.

- Nema priča o nogometu. Sve mi mislimo da se nikada nećemo pretvarati da nas zanimaju nogomet i trčanje za loptom, ali u jednom trenu svi pokleknemo jer vjerujemo da je naš dragi vrijedan klimanja glavom dok nam brblja o korneru. Ne znamo šta je to i uopće nas nije briga!


- Svoj džeparac potrošit ćeš na sebe. A ne na medeke za rođendane, godišnjice, mjesečnice i Valentinova. Umjesto tih bezličnih poklona koji su svake godine isti, fino ćeš otići po novu proljetnu garderobu.

- Možeš nositi odjeću koju želiš. Curama kojima dragi drži prodike svaki put kad se malo izazovnije odjenu za neki party, uopće nije lako. Kad si single, ne moraš gledati nečiju kiselu facu zbog nove haljinice koja je tebi baš mrak.

Pa ako ti treba još malo potpore, pozvat ćemo se na istraživanje provedeno na 4 500 muškaraca i žena koje je pokazalo da su cure, koje su ostale solo, puno boljeg mentalnog zdravlja od onih koje su u vezi ili pretrpjele prekid. Što reći nego da uživaš u slobodnom vremenu, posvetiš se sebi, družiš se s frendicama i flertuješ s kim želiš, a to će sigurno dovesti do toga da shvatiš kakvu vezu jednoga dana želiš imati. Uživaj!


Anela Senčar
Foto: Photoxpress.com

ljubav veza dečko